Τα γιορτινά φόρεσαν οι Ταξιάρχες τιμώντας τους πολιούχους τους

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις το περασμένο διήμερο παρουσία πλήθος κατοίκων, επισκεπτών και φορέων

Τα γιορτινά τους φόρεσαν το απόγευμα της Τρίτης αλλά και το πρωί της Τετάρτης οι Ταξιάρχες του Δήμου Φαρκαδόνας για να τιμήσουν την σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, πολιούχων του χωριού.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν ταυτόχρονα και πολιτιστικό χαρακτήρα συμμετείχαν κάτοικοι του χωριού και πλήθος επισκεπτών που συνέρευσαν το διήμερο για να προσκυνήσουν στον ιστορικό Ναό που κοσμεί το κέντρο του χωριού.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, που ως γνωστό έλκει την καταγωγή του από τους Ταξιάρχες. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Σεβασμιότατος λειτούργησε στην εκκλησία που εκκλησιαζόταν τα παιδικά του χρόνια ευλογώντας τους πιστούς που έσπευσαν να τον ασπαστούν και να του ευχηθούν έτη πολλά.

Το απόγευμα της Τρίτης τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον κ. Ναθαναήλ, ο οποίος ζήτησε από τους πιστούς να εναποθέτουν τις ελπίδες στον Κύριο, και να ζητούν από τους Αγγέλους και τα 9 Αγγελικά Τάγματα, να τους σκεπάζουν με τα πτερύγια τους.

Με την ολοκλήρωση του εσπερινού και την περιφορά της εικόνας των Αγίων ακολούθησε προσφορά παραδοσιακής φιλοξενίας προσφορά των κατοίκων και του Δήμου Φαρκαδόνας.

Εορταστικό και πολιτιστικό τόνο έδωσαν λίγο αργότερα σε κατοίκους και επισκέπτες χορευτικά τμηματα ενηλίκων, εφήβων και παιδιών. Τα χορευτικά των «Θεριστάδων», του Πετρωτού, του Βλαχόφωνου Συλλόγου Φαρκαδόνας αλλά και των Ταξιαρχών προσέφεραν μια μοναδική ατμόσφαιρα, κάνοντας κατοίκους και επισκέπτες να ξεφύγουν έστω για λίγες ώρες από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Στην εκδήλωση η τοπική ομάδα των Ταξιαρχών διοργάνωσε πλούσια λαχειοφόρο για την ενίσχυση ενόψει της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.