Τα γυαλιά ηλίου που σας ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, αλλά και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου λόγω της αυξημένης  ηλιοφάνειας, τα γυαλιά ηλίου είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα αξεσουάρ, καθώς προστατεύουν τα μάτια μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Σε πρώτη φάση λοιπόν, είναι σημαντικό να είναι ποιοτικά ώστε να μας παρέχουν την απαραίτητη προστασία. Σε δεύτερη φάση, οπωσδήποτε παίζει ρόλο και το εάν μας ταιριάζουν. Για αυτό το λόγο, θα δούμε ποια γυαλιά ηλίου να προτιμήσετε ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας.

Το σχήμα προσώπου στο οποίο ταιριάζουν τα περισσότερα σχέδια γυαλιών ηλίου είναι αναμφισβήτητα το οβάλ. Εάν έχετε πιο μακρύ απ’ ότι φαρδύ πρόσωπο, πιο στενό πηγούνι απ’ ότι μέτωπο και τα χαρακτηριστικά σας είναι ίσα μεταξύ τους με απαλές καμπύλες, τότε είστε πολύ τυχεροί. Δοκιμάστε άφοβα φαρδιά γυαλιά ,τα οποία θα είναι ίσα ή λίγο μεγαλύτερα από το πιο φαρδύ μέρος του προσώπου σας. Ακόμα, μπορείτε να επιλέξετε μεγάλα γυαλιά που θα καλύπτουν τα μάγουλά σας και τα φρύδια σας ή να πειραματιστείτε με έντονα σχέδια ώστε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

Εάν το πρόσωπό σας έχει το σχήμα καρδιάς, σίγουρα έχετε μεγαλύτερο μέτωπο και μικρότερο πηγούνι και σαγόνι. Ταυτόχρονα το σχήμα αυτό προσώπου διακρίνεται για τα  έντονα ζυγωματικά του και για το καλά σχηματισμένο του πηγούνι. Για να πετύχετε την τέλεια συμμετρία για το πρόσωπό σας αναζητήστε γυαλιά ηλίου με λεπτό κόκαλο στα πλάγια και λεπτεπίλεπτο σχέδιο. Επίσης, προτιμήστε εναλλακτικά ένα φαρδύ σκελετό, ώστε τα γυαλιά να είναι μεγαλύτερα από το πρόσωπό σας ή ένα ζευγάρι που θα είναι μεγάλα στο κάτω μέρος τους.

Στην περίπτωση που το πρόσωπό σας είναι τετράγωνο, οι πλευρές του είναι ευθείες, και τα μάγουλα, το σαγόνι και το μέτωπο είναι ίσα, το πιο κατάλληλο σχέδιο για εσάς είναι τα στρογγυλά γυαλιά, τα οποία θα έχουν λεπτό και στρογγυλεμένο σκελετό. Παράλληλα, ένα ζευγάρι με φαρδιά τζάμια μεγαλύτερο από τα μάγουλά σας θα σας ταιριάξει ιδανικά. Σε γενικές γραμμές καλό θα είναι να προτιμήσετε τα λεπτά και καμπυλωτά γυαλιά, ενώ μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε με γυαλιά σε στυλ semi-rimless ή cat-eye.

Για την περίπτωση που το σχήμα προσώπου σας είναι στρογγυλό, σίγουρα οι γωνίες του είναι πιο απαλές, τα μάγουλά σας μεγάλα, και το πηγούνι με το μέτωπο έχουν το ίδιο μέγεθος. Τα γυαλιά για τα οποία θα πρέπει να ψάξετε είναι μικρά και τετράγωνα, καθώς και ορθογώνια, έτσι ώστε να δώσετε στο πρόσωπό σας ένα μακρύτερο σχήμα. Ακόμα, σας ταιριάζουν τα γυαλιά με γωνίες, ώστε να έρθουν σε αντίθεση με το σχήμα προσώπου σας. Και τέλος, δώστε μία ευκαιρία και στα δίχρωμα γυαλιά, σε αυτά που οι σκελετοί έχουν διαφορετικό χρώμα στο σημείο που εφάπτονται με τη μύτη σας, ώστε να τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα.