Με τα όπλα παρά πόδας βρίσκονται οι κυνηγοί της Φαρκαδόνας

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου που ξεκινά στις 20 Αυγούστου

Με τα όπλα παρά πόδας βρίσκονται και οι Φαρκαδόνιοι κυνηγοί, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας και Περιχώρων για την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου που ξεκινά στις 20 του μήνα.

Ήδη η διοίκηση του Συλλόγου τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εγρήγορση προωθώντας κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την νέα κυνηγετική περίοδο, αναμένοντας ωστόσο τη δημοσίευση του ΦΕΚ για την έναρξη της νέας σεζόν.

Στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας ξεκίνησαν ήδη να συγκεντρώνονται οι αιτήσεις για τις κυνηγητικές άδειες, παίρνοντας ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ώστε με την έναρξη της κυνηγητικής περιόδου αυτές να τίθενται σε ισχύ, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι κυνηγοί.

Αναφορικά  με το θέμα των τιμών αυτές δεν διαφέρουν σε σχέση με εκείνες που έχουν ορίσει η Πύλη και τα Τρίκαλα και κυμαίνονται στα 132 ευρώ για την Περιφερειακή, στα 162 ευρώ για την γενική και στα 112 για την τοπική.

Το κυνήγι αναμένεται να ανοίξει στις 20 Αυγούστου με πτηνά ορτίκια και τριγώνια και θα συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου με το λαγό και τον αγριόχοιρο.

Από την πλευρά τους ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας κ. Πέτρος Παλάντζας και σύσσωμη η διοίκηση ενόψει και της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου απευθύνουν τις ευχές τους στους συναδέλφους κυνηγούς για μια καλή, καρποφόρα και αναίμακτη σεζόν. Συνιστούν στους κυνηγούς αρχικά την προσοχή για την προσωπική τους ασφάλεια, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα, μετέπειτα την προσοχή στην πανίδα και τη χλωρίδα τόσο της περιοχής και ευρύτερα, μιας και ο ρόλος του κυνηγού πέραν από ψυχαγωγικός είναι κοινωνικός και περιβαλλοντικός.