Τα παιδιά της Κρήνης αντάμωσαν με τον Αη Βασίλη

Εκδήλωση με Μάγο και Άη Βασίλη διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης για να προσφέρει χαρά στα παιδιά

Από νωρίς του απογεύματος της Παρασκευής τα μικρά παιδιά της Κρήνης του Δήμου Φαρκαδόνας άρχισαν να συγκεντρώνονται στο προαύλιο του πρώην δημοτικού σχολείου του χωριού για να υποδεχτούν τον Αη Βασίλη.

Η αγωνία τους ήταν έκδηλη, περιμένοντας τη στιγμή που θα ακουγόταν από μακριά το κουδούνι του, σημαίνοντας επίσημα την έλευσή του στο χωριό.

Κι αυτό συνέβη λίγη ώρα αργότερα, όταν μετά από ένα μεγάλο και κουραστικό ταξίδι, ο Αη Βασίλης έφτασε στον προορισμό του. Στο χωριό της Κρήνης μ’ ένα σάκο φορτωμένο δώρα για τα παιδάκια.

Η έλευση του Αη Βασίλη στο χωριό προκάλεσε για μια ακόμη χρονιά εντύπωση και χαρά στα παιδιά, που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Εξάλλου η έλευσή του στο χωριό αποτελεί μια μοναδική εμπειρία.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν την πλοκή ενός Πρωτοχρονιάτικου παραμυθιού. Αποτέλεσαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήνης. Μια εκδήλωση που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό, προσφέροντας χαρά και επιφυλάσσοντας εκπλήξεις για τα παιδιά του χωριού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εμφανίστηκε από το πουθενά κι ένας μάγος….. ο οποίος έδειξε στα παιδιά  τις μαγικές του δεξιότητες σκορπώντας ενθουσιασμό και  χαρά.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου απηύθυνε τις ευχές στα παιδιά και τους γονείς με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου. Τα μέλη της διοίκησης πραγματοποίησαν μια σύντομη αναδρομή στο χρόνο που αφήνουμε πίσω μας, ο οποίος στέφτηκε με πολλές δράσεις πολιτιστικού, κοινωνικού και ενημερωτικού χαρακτήρα. Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθεί και την νέα χρονιά, με το πλάνο να περιλαμβάνει αρκετές εκδηλώσεις για τους κάτοικους όλων των ηλικιών του χωριού.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας κος Δημήτρης Χαλκιάς