Τα παιδιά του Πετρωτού παρακολούθησαν την ιστορία του «Σκρουτζ» και ξεναγήθηκαν στη δημοτική βιβλιοθήκη Τρικκαίων

Το διασκέδασαν με την ψυχή τους τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Πετρωτού τα οποία σήμερα το πρωί επισκέφτηκαν τα Τρίκαλα για να παρακολουθήσουν την παιδική, θεατρική παράσταση «Ο Μαγικός Κόσμος του Σκρουτζ» της παιδικής σκηνής Γιάννη Χριστόπουλου. Πρωταγωνιστής της παράστασης ο δημοφιλής ηθοποιός Χάρης Ρόμας, ο οποίος συμμετέχει για πρώτη φορά σε παιδική σκηνή.

Τα παιδιά του Πετρωτού, όπως και άλλων δημοτικών σχολείων της περιοχής μας και του νομού, παρακολούθησαν με τις δασκάλες και τη διευθύντριά τους  με ενδιαφέρον τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του «Σκρουτζ» που κατέχει ξεχωριστή θέση στη βιβλιογραφία της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το σημαντικότερο όλων όμως ήταν η λήψη των μηνυμάτων από την ιστορία του άπληστου «Σκρουτζ» ο οποίος μετά την παρέμβαση τριών πνευμάτων που του φανερώνουν την ασχήμια της ζωής του, μεταμορφώνεται σ’ ένα καλοσυνάτο άνθρωπο, που θέλει να μοιράζεται την περιουσία του με άλλους συνανθρώπους του.

Λίγο αργότερα τα παιδιά επισκέφτηκαν την δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Τρικκαίων, όπου ενημερώθηκαν σχετικά με την αξία του βιβλίου από την υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμο κα Μαρία Πατίλα και ξεναγήθηκαν στο χώρο.