Τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων στην Οιχαλία κινητοποιούν τους πάντες

Μέτρα και συστάσεις από Αστυνομία και φορείς προς τους κατοίκους για να αποτραπούν δυσάρεστα περιστατικά

Τα τελευταία πολλαπλά «χτυπήματα» κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή της Οιχαλίας θορύβησαν κατοίκους, θεσμικούς και Αστυνομικές Αρχές. Και πως άλλωστε, όταν τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε οικίες της Οιχαλίας τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο, κινητοποιώντας φορείς και Αστυνομικές Αρχές.

 

Το τελευταίο διάστημα εξάλλου έντονη είναι και η κοινοποίηση των Αστυνομικών Αρχών του Α.Τ. Φαρκαδόνας και ευρύτερα για την αποτροπή δυσάρεστων συμβάντων. Ωστόσο η Οιχαλία βρίσκεται σε κομβικό σημείο καθώς συνδέεται με παράδρομους που οδηγούν σε γειτονικά χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας και όμορων Δήμων, κάτι που δυσκολεύει το έργο εντοπισμού τους καθώς δεν μπορεί να ελεγχτεί στο απόλυτο. Φυσικά όμως οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι αστυνομικοί εντατικοποιούνται ολοένα και περισσότερο με ένα σκοπό και στόχο. Την πάταξη της εγκληματικότητας και των «χτυπημάτων» διαρρηκτών σε οικίες και καταστήματα της περιοχής.

Από την πλευρά τους αστυνομικοί του Α.Τ. Φαρκαδόνας δεν παραλείπουν να απευθύνουν σειρά συμβουλών στους κατοίκους σχετικά με τους τρόπους προφυλάξεις. Μεταξύ των συστάσεων είναι η ασφάλεια των σπιτιών κατά την αποχώρηση από τα σπίτια καθώς και η άμεση ειδοποίηση των Αστυνομικών Αρχών σε περίπτωση που υποπτευτούν κάποιες ύποπτες κινήσεις αγνώστων. Δεν παραλείπουν να μεταφέρουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, υποψιασμένοι και να μην εμπιστεύονται αγνώστους που θέλουν να προσεγγίσουν τους ίδιους και τις οικίες τους. Να μην αφήνουν εκτεθειμένα σε καμία περίπτωση χρήματα, χρυσαφικά, σημαντικά έγγραφα ή άλλα τιμαλφή και όπου είναι δυνατόν, αυτά να φυλάσσονται σε θυρίδα ή χρηματοκιβώτιο.

Ειδικότερα το Α.Τ. Φαρκαδόνας συστήνει στους πολίτες μερικά απλά μέτρα ασφαλείας για φύλαξη της περιουσίας τους, επιπρόσθετα με τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη των διαρρήξεων και των κλοπών.

  • Όταν απουσιάζετε από το σπίτι, να μην αφήνετε ενδείξεις που να προδίδουν την απουσία σας και να συνεργάζεστε με γείτονες της εμπιστοσύνης τους, για αλληλοεπιτήρηση των οικιών σας.
  • Να μην αφήνετε τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.
  • Να μην αφήνετε εκτεθειμένα σε καμία περίπτωση χρήματα, χρυσαφικά, σημαντικά έγγραφα ή άλλα τιμαλφή και όπου είναι δυνατόν, αυτά να φυλάσσονται σε θυρίδα ή χρηματοκιβώτιο.
  • Να βεβαιώνεστε ότι έχετε ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και ότι είναι καλά κλειδωμένα.
  • Επίσης, εάν υπάρχει σύστημα συναγερμού και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να βεβαιώνεστε ότι το έχετε θέσει σε λειτουργία.
  • Γενικά το κοινό προτρέπεται να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία.
  • Σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψή του οτιδήποτε ύποπτο, να ενημερώσει το Α.Τ. Φαρκαδόνας  τηλ. 2433022222  ή να επικοινωνήσει με τη Γραμμή της Αστυνομίας  στον αριθμό 100.

Όλα αυτά τα μέτρα, θεωρούν οι αστυνομικοί, θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση η εξάλειψη του φαινομένου που πραγματικά προκαλεί προβληματισμό και φόβο μεταξύ των πολιτών.