Τα ταμπούρλα της γαίας

Το Πελίτι συμμετείχε στη γιορτή σπόρων του Kokopelli, http://kokopelli-semences.fr/ «τα ταμπούρλα της γαίας» στο Λε Μανς Νταζήλ (Le Mas-d’Azil) της Γαλλίας από τις 8 ως τις 10 Ιουνίου 2018. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων έκανε δύο παρουσιάσεις στο Γαλλικό κοινό για τις δράσεις του Πελίτι και την κατάσταση των παραδοσιακών ποικιλιών στην Ελλάδα.

Παράλληλα ήρθε σε επαφή με αγρότες και κινήματα διατήρησης των παραδοσιακών ποικιλιών από την Ινδία, την Κώστα Ρίκα, τον Καναδά κ.α.

Το Πελίτι εκπρωσόπισαν ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης, η Ηρώ Μπενεσάια και ο Γιώργος Δούμος.

peliti kokopelli 3

Στη διάρκεια του φεστιβάλ υπήρχαν ομιλίες και εργαστήρια με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και μουσικές συναυλίες με είσοδο. Το απόγευμα της τελευταίας μέρας έγινε δωρεάν διανομή παραδοσιακών σπόρων.

Το Πελίτι ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Κοκοπελλί το 2012 όταν το Κοκοπελλί Βελγίου συμμετείχε στις διεθνείς ημέρες σπόρων στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου. Το 2014 οργανώσαμε μαζί (Πελίτι, Seedfreedom, Navdanya και Κοκοπελλί) το διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης για τους σπόρους όπου ξεκίνησε από τη γη του Πελίτι στην Ελλάδα και έφτασε στο Λε Μανς Νταζήλ στην έδρα του Κοκοπελλί στη Γαλλία.

peliti Caravan 2014

Έχουμε οργανώσεις μαζί, σεμινάρια για τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών, εκδόσεις βιβλίων κ.α.

Ευχαριστούμε το Κοκοπελλί για την ευκαιρία που μας έδωσε για τη συμμετοχή μας σε αυτή την καταπληκτική γιορτή σπόρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ