Τα Τρίκαλα τίμησαν τον Άγιο Νικόλαο

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώνονται το απόγευμα της Πέμπτης στον Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ 

«Κανόνα πίστεως, και εικόνα πραότητος, εγκρατείας διδάσκαλον, ανέδειξε σε τη ποίμνη σου, η των πραγμάτων αλήθεια δια τούτο εκτήσω τη ταπεινώσει τα υψηλά, τη πτωχεία τα πλούσια.».Πάτερ Ιεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ, σωθήναι τας ψυχάς ημών.

Με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η μνήμη του Αγίου Νικολάου. Επίκεντρο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, η μνήμη του Αγίου Νικολάου. Επίκεντρο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Ο φετινός εορτασμός συνέπεσε με τη φιλοξενία της Ιεράς και θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Σπηλιάς που μεταφέρθηκε και παραμένει επί λίγων ακόμη ημερών στον ίδιο Ναό.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα με την τέλεση του Πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ  και του τοπικού ποιμενάρχη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Τις εκδηλώσεις συμμετείχαν πλήθους κόσμου που έσπευσαν να προσευχηθούν στον Άγιο Νικόλαο αλλά και στην Παναγία Σπηλιά που φιλοξενείται εντός του Ναού.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηακν σήμερα το πρωί. Στο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό ο κ. Χρυσόστομος  λειτούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ . Ακολούθως συμετείχε της Ιεράς Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων Παναγίας Σπηλαιωτίσσης και Αγίου Νικολάου ως και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου προς την Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 7:00 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία (Εσπερινό, Εγκώμια προς τον Άγιο Νικόλαο, Όρθρο και Θεία Λειτουργία) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου και τη έλευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σπηλαιωτίσσης.