Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν τους Αγίους τους

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου κλήρος και λαός υποδέχτηκαν τα λείψανα των εν Τρίκκη διαλαμψάντων και τω Θεώ ευαρεστησάντων Αγίων

Η τοπική μας Εκκλησία έχει τη χαρά και την ευλογία πέραν των άλλων Αγίων να τιμά πέραν των άλλων Αγίων της, και τους δικούς της Αγίους, που έλκουν την καταγωγής τους από διάφορες περιοχές του νομού, ή ασκήτευσαν ή Αγίασαν εντός της γεωγραφικής μας περιφέρειας.
Ο Άγιος Βησσαρίων, ο Άγιος Νικόλαος εκ Μετσόβου, ο Άγιος Εφραίμ Τρίκκης και ο Φαρκαδόνιος Όσιος Δανιήλ εκ Τσιοτίου, αποτελούν μερικούς από τους τοπικούς Αγίους που θυσιάστηκαν ή αγωνίστηκαν για τη Δόξα και Βασιλεία Χριστού. Τα λείψανα τους φυλάσσονται σε εκκλησίες και μοναστήρια, αποτελώντας πραγματικά ευλογία.
Το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις από την τοπική εκκλησία και Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών για την τιμή των Αγίων. Εορταστικές εκδηλώσεις της Συνάξεως Πάντων των Αγίων των εν Τρίκκη διαλαμψάντων και τω Θεώ ευαρεστησάντων. Στις εκδηλώσεις θα τεθούν σε προσκύνηση πάντα τα σωζόμενα Ιερά Λείψανα των Τοπικών Αγίων της περιοχής, προς ευλογία του πιστού λαού.
Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η Υποδοχή πάντων των σωζομένων Ιερών Λειψάνων των εν Τρίκκη Αγίων, Βησσαρίωνος, Νικολάου του εκ Μετσόβου, Δανιήλ του εκ Τσιοτίου καί Εφραίμ Τρίκκης έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, των Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, με την συμμετοχή του ιε¬ρού κλήρου, των αρχών του νομού, εκπροσώπους Υπηρεσιών, Συλλόγων και Σωματείων και τον ευλαβή λαό. Ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.
Με την ολοκλήρωση ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων προς την κεντρική πλατεία όπου έγινε η αρτοκλασία και το Θείο Κήρυγμα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε την Κυριακή πρωί και βράδυ με την τέλεση ιερών ακολουθιών και λειτουργιών, όπως επίσης και τη Δευτέρα, όπου στις 5:30 μ.μ. θα τελεστή παράκληση και αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων.