Τα βρήκαν «σκούρα» σήμερα τα Μαθηματικά οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Ιδιαίτερα δύσκολα δύο από τα τέσσερα εξεταζόμενα θέματα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων στα επαγγελματικά λύκεια

Αυξημένη δυσκολία παρουσίαζαν τα σημερινά θέματα των πανελληνίων εξετάσεων για τα επαγγελματικά λύκεια. Οι εξετάσεις συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου με το δεύτερο κατά σειρά μάθημα γενικής παιδείας, τα μάθημα των Μαθηματικών, με τους υποψηφίους του ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας, όπως επίσης και των υπολοίπων του νομού να έρχονται αντιμέτωποι με ιδιαίτερες δυσκολίες στα ερωτήματα των θεμάτων Γ και Δ.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν πολύ καλή γνώση της ύλης, καθώς τα θέματα είχαν μεγαλύτερη δυσκολία σε σύγκριση με περασμένα χρόνια. Αν και τα θέματα της θεωρίας ήταν βατά, τα υπόλοιπα θέματα που αναφέρονται σε επίλυση ασκήσεων ήταν σχετικά απαιτητικά και ως προς το επίπεδο των μαθηματικών γνώσεων και ως προς τις πράξεις που χρειάζονται για την επίλυσή τους.

Γενικά οι εξετάσεις στα δυο εξεταστικά κέντρα του νομού, που φιλοξενήθηκαν και οι υποψήφιοι της Φαρκαδόνας κύλησαν ομαλά, με σημαντική ωστόσο αποχή.

Συγκεκριμένα στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων που διενεργήθηκαν οι εξετάσεις προσήλθαν 216 από τους 286 υποψηφίους που δήλωσαν συμμετοχή με την αποχή να ξεπερνά το 24%.

Πλέον οι υποψήφιοι αναμένουν να διαγωνιστούν στα δυο μαθήματα ειδικότητας ανά τομέα.