Τα υπηρεσιακά συμβούλια εκλέγουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Στις κάλπες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί την Τετάρτη για την εκλογή των τοπικών, περιφερειακών και πανελλαδικών εκπροσώπων τους

Κλειστά παρέμειναν σήμερα και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων. Ο λόγος η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των νέων υπηρεσιακών συμβουλίων.

Οι δάσκαλοι προσήλθαν στις κάλπες για να εκλέξουν τους νέους αντιπροσώπους ΠΥΣΠΕ σε τοπικό επίπεδο, ΑΠΥΣΠΕ σε περιφερειακό επίπεδο, ΚΥΣΠΕ για την ανάδειξη αιρετών στην Ομοσπονδία.

Οι εκλογές διεξήχθησαν στα Τρίκαλα και ειδικότερα σε τρία σχολεία της πόλης από τις 9 το πρωί έως 5 το απόγευμα, ενώ κάλπες είχαν στηθεί και στην περιοχές της περιφέρειας. Στις εκλογές σε τοπικό επίπεδο συμμετείχαν 5 παρατάξεις και συγκεκριμένα η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών, η ΔΑΚΕ ΠΕ, η Αγωνιστική Κίνηση Συνεργασίας, η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση και η ΔΗ.ΣΥ. ΑΚΕ.

Από το πρωί με το άνοιγμα της κάλπης υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή των δασκάλων που έσπευδαν κατά ομάδες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Κατά την διαδικασία δεν σημειώθηκαν προβλήματα σε κανένα από τα πέντε συνολικά εκλογικά τμήματα.