Τάκης Χαντζής: Αν δεν σε θέλει η Οιχαλία δεν γίνεσαι δήμαρχος

Ένα μόλις 24ωρο μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ ο κ. Γιάννης Σακελλαρίου, ο πρώην δήμαρχος Πελινναίων κ. Τάκης Χαντζής ήρθε να ταράξει τα αυτοδιοικητικά νερά με τις δηλώσεις του στο ΚΡΗΝΗ LIVE, υποστηρίζοντας ότι θα διεκδικήσει το Δήμο Φαρκαδόνας, εκτός κι αν οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Σακελλαρίου.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο ίδιος δήλωσε πως ίσως αναθεωρήσει την υποψηφιότητά του, μιας και εκτιμά το έργο και την πορεία του κ. Σακελλαρίου και όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αν δεν σε θέλει η Οιχαλία, δεν γίνεσαι δήμαρχος»
Ο ίδιος δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει ένα κορμό υποψηφίων, ωστόσο βρίσκεται σε αναμονή μιας κι όπως υπογράμμισε είναι νωρίς για ανακοινώσεις.
Ο χρόνος για τον ίδιο θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τις όποιες αποφάσεις ληφθούν στο επόμενο διάστημα.
Ο χρόνος λοιπόν θα δείξει….
2 Σχόλια

 1. Δημότης
  30/01/2019 at 15:45

  Η μεγαλύτερη αυταπάτη και συνάμα ψευδαίσθηση αποτελεί το γεγονός ότι ο Δήμαρχος θα είναι της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς ή της αριστεράς ή της δεξιάς ή από οπουδήποτε. Προφανώς ο Δήμαρχος οφείλει να είναι πολιτικοποιημένος και όχι κομματικοποιημένος. Αλλά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο τους «βγάζει» ο λαός και είναι αποκλειστική του επιλογή όπως και ευθύνη του. Δεν τους βγάζει ούτε η κεντροαριστερά ούτε η κεντροδεξιά.
  Όμως την ίδια και ίσως μεγαλύτερη ευθύνη, τόσο απέναντι στον εαυτό του όσο και απέναντι στο εκλογικό σώμα έχει και ο κάθε φιλόδοξος υποψήφιος. Πρέπει να είναι ειλικρινής και ξεκάθαρος και κάθε ίχνος σκιάς που περιλούζει πιθανόν το όνομά του, θα πρέπει να την ξεπλύνει πριν βγει «στο δρόμο για την διεκδίκηση».
  Καλές οι στρατηγικές και οι πολιτικές κινήσεις, όμως να είναι καθαρά πολιτικές και να είναι εμπλουτισμένες με το απαραίτητο γνώρισμα, αυτό της ηθικής.
  Ας δούμε για παράδειγμα το πρόσωπο της παραπάνω ανάρτησης. Χωρίς καν να μπει στη προκαταρκτική διαδικασία υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ (ίσως φίλα προσκείμενος παλαιόθεν) και στο… και πέντε… τηλεφωνικά δηλώνει παρών. Ο λόγος κατ’ εμέ πάντα, να μπλοκάρει τις διαδικασίες πρώτα και κατά δεύτερον αν δε γίνει αυτό, να έχει έρεισμα και πιθανόν «πολιτικό κέρδος» στη συνέχεια.
  Και μιλάω για την περίπτωση εκείνη, ο μη γένοιτο, που το ΚΙΝΑΛ ίσως να μη καταφέρει να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, αλλά στην προσπάθεια της συγκρότησης του ψηφοδελτίου, θα του έχει ετοιμάσει ένα κορμό στις άλλες δημοτικές ενότητες, που θα εξυπηρετούσε κατά πολύ τα σχέδιά του-σχέδιά τους.
  Μόλις «έπεσε» δεύτερη υποψηφιότητα στο προσκήνιο, δεν έχει σημασία ποιανού χώρου είναι, δηλώνει παρών πάλι και στο… και πέντε. Βέβαια μπορεί να μην ήταν τηλεφωνική η δήλωση, αφού δεν υπήρχε διαδικασία, αλλά ήταν διαδικτυακή.
  Στη δεύτερη δήλωση, δεν μπορεί να μπλοκάρει κάτι, όμως μπορεί να διεκδικήσει κάτι, είτε συμμετέχοντας άμεσα είτε μη συμμετέχοντας, αφού στο βάθος του μυαλού του πάντα υπάρχει η πιθανή συμμετοχή στις ερχόμενες εκλογές.
  Η πρόσφατη ιστορία των τελευταίων δημοτικών εκλογών επαληθεύει το παραπάνω σκεπτικό. Και σε όλο αυτό το «τελετουργικό» έχει πίσω του ή μάλλον δίπλα του «το παλιό και το ξεπερασμένο», αυτό που στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ο λαός τόλμησε να το καταδικάσει.
  Φαίνεται εξάλλου και από τη δήλωση του κειμένου του, πως χρειάζεσαι και τις άλλες δυο δημοτικές ενότητες εκτός της δικής σου, αν θες να ελπίζεις σε κάτι.
  Οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, τι εννοώ όταν αναφέρομαι στο στοιχείο της ηθικής, που πρέπει να χαρακτηρίζει τον κάθε υποψήφιο.

 2. Lefteros Anagnostis
  28/01/2019 at 23:28

  Αν ο λαός ψηφίσει πολιτικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχονται, παρά τα τεχνάσματα των δεξιών ο δήμαρχος θα είναι από την κεντροαριστερά και δεν θα είναι άλλος από την κα Χαλβατζά την οποία στηρίζει το ΚΙΝΑΛ. Εσείς κ Χατζή έχετε δίκιο να μιλάτε έτσι για την Οιχαλία διότι την προηγούμενη φορά με τον έναν και τον άλλο τρόπο σας έκαψαν οι Οιχαλιώτες.