Το ταξίδι στη Σερβία άνοιξε νέες «πληγές» στη Φαρκαδόνα

Αντιπροσωπεία του Δήμου αναμένεται να επισκεφτεί την πόλη Raska στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

Στο project με τίτλο «UNITED» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» θα συμμετέχει ο Δήμος Φαρκαδόνας, μετά από παρελθούσα απόφαση του δημοτικού συμβούλιου.

Το θέμα επανήλθε στην προχθεσινοβραδινή σύγκληση του Σώματος, ούτως ώστε να εγκριθεί η μετακίνηση του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Μεριβάκη και τριών δημοτικών συμβούλων, κ.κ. Μιχαήλ Μπαγιώτη, Ιωάννη Αναγνώστου και Ιωάννη Μέμηλα που θα ταξιδέψουν οδικώς για την πόλη Raska της Σερβίας.

Στο project αυτό επικεφαλής εταίρος είναι η πόλη Raska της Σερβίας, ενώ οι υπόλοιποι εταίροι είναι οι Δήμοι: Jonava (Λιθουανία), Sliac (Σλοβακία), Ευρώτα (Ελλάδα), Caltanisseta (Ιταλία), Daugavpils (Λετονία) και η Μ.Κ.Ο. Brainstorm group (σε συνεργασία με το Δήμο Trudovets, Βουλγαρία) και φυσικά ο Δήμος μας.

Το project περιλαμβάνει τη διεξαγωγή συνεδρίου, συσκέψεων και παράλληλων δράσεων, με διοργανώτρια την πόλη Raska της Σερβίας, από 26 Μαΐου έως 1 Ιουνίου, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα, εθνικές και τοπικές στρατηγικές σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αγροτικό τομέα, τον εθελοντισμό και την ανεργία των νέων.

Η διοργανώτρια πόλη Raska της Σερβίας μέσω του project καλύπτει τη διαμονή και διατροφή των συνέδρων, ενώ δεν καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης από και προς αυτή.

Η έγκριση της μετακίνησης προκάλεσε αντιπαραθέσεις με πρωταγωνιστές τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Βαγγέλη Ζαφείρη και Ανδρέα Παπαγεωργίου.

Αρχικά ο κ. Ζαφείρης έκανε λόγο για διακρίσεις, τονίζοντας μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Οφείλατε να μαζέψετε όλη την ομάδα και να αποφασίσουμε ποιοι θα πάνε. Επιλέξατε τα άτομα εκ των προτέρων και μας τα φέρνετε τώρα προς συζήτηση και έγκριση. Δεν ψηφίζω κανένα μονάχα τον κ. Μέμηλα, γιατί είναι ήρωας.

Την πρόταση για κάλυψη των κενών σε περίπτωση απουσιών κατέθεσε ο κ. Μεριβάκης σημειώνοντας ότι και ο ίδιος πιθανότατα να μην μπορεί να παραστεί στην διοργάνωση.

Αρνητικός εμφανίστηκε και ο κ. Παπαγεωργίου αναφέροντας ότι δεν βλέπει κανένα όφελος για το Δήμο από την συμμετοχή στην εν λόγω διοργάνωση.

«Είναι απαράδεκτο σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς να συζητάμε τέτοια θέματα. Άκουσα διαμαρτυρίες και γι’ αυτό εκφράζω και τις διαφωνίες μου, χώρια που σας προστατεύω για να μην πάθετε κάτι που θα ταξιδέψετε οδικώς» αλήθεια όμως δεν μας είπατε σε ποια γλώσσα θα μιλάτε κατά την επίσκεψή σας στην Σερβία; Και σχετικά με το κόστος, αν ανταποδώσουν την επίσκεψη οι Σέρβοι και βρεθούν στην Φαρκαδόνα τότε το ποσό δεν θα αυξηθεί; τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα.