Τελειώνει το μαρτύριο των αποφοίτων των ΙΕΚ

Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν να διεξάγονται οι εξετάσεις πιστοποίησης των αποφοίτων για την λήψη του πτυχίου τους

 Τελειώνει, όπως όλα δείχνουν το μαρτύριο των αποφοίτων των δημόσιων και ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, που περίμεναν επί χρόνια τη στιγμή της διενέργειας των εξετάσεων πιστοποίησης προκειμένου να αποκτήσουν το πτυχίο τους.
Η πιστοποίηση αφορά την εξέταση των αποφοίτων των ΙΕΚ σε πρακτικό και θεωρητικό μέρος για την απόκτηση του πτυχίου τους, μιας και κατά την αποφοίτησή τους λαμβάνουν τη βεβαίωση παρακολούθησης και κατάρτισης στο αντικείμενο που επέλεξαν να σπουδάσουν.
Πριν αρκετά χρόνια η εξεταστική δοκιμασία των καταρτιζομένων πραγματοποιούνταν δυο φορές το χρόνο συνήθως το χειμώνα και το καλοκαίρι. Κατά την πορεία υπήρξαν αλλαγές με αποτέλεσμα να διεξάγεται μια φορά το χρόνο. Ωστόσο τα τελευταία έτη η διαδικασία διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις ξεπερνώντας ακόμη και τα δυο έτη, από την τελευταία διαδικασία.
Τις προηγούμενες ημέρες ο αρμόδιος φορέας Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ανακοίνωσε τη διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης  της Α’ περιόδου του 2017, για τους αποφοίτους των Ι.Ε.Κ.
Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2017 και θα αφορούν τόσο τους παλαιότερους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. όσο και τους αποφοίτους των νέων ειδικοτήτων των Ι.Ε.Κ., που προβλέπονται από τον ν.4186/13.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων των υποψηφίων καθώς και των εξετάσεων.
Σημειωτέον ότι η απόκτηση της πιστοποίησης είναι το απαραίτητο εφόδιο για να μπορέσουν οι απόφοιτοι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, είτε ως εργαζόμενοι στον τομέα πάνω στον οποίο καταρτίστηκαν είτε ως επαγγελματίες, κάνοντας έναρξη στη δική τους επιχείρηση.