Τέσσερις δρομείς από την Κρήνη στον 35ο Μαραθώνιο Αθηνών

Οι τέσσερις συμμετέχοντες δεν αγωνίστηκαν για την κατάκτηση μιας καλής θέσης αλλά για να προωθήσουν ιδανικά και ιδέες που πρεσβεύει ο Αθλητισμός

Χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο έδωσαν το παρών στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας, στον Ελληνικό Μαραθώνιο, τον 35ο κατά σειρά. Για μια ακόμη χρονιά στο μεγαλύτερο αυτό γεγονός είχαμε και Φαρκαδόνιες συμμετοχές, όχι επαγγελματιών αθλητών, αλλά ερασιτεχνών. Ανθρώπων που αγαπούν την άθληση, προωθώντας την ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι. Πρόκειται για τους αδελφούς Αποστόλη και Αθανάσιο Καραγιάννη, Δημήτρη Αργυρίου και Νίκο Φιλίππου. Οι τρεις πρώτη μετέβησαν στην Αθήνα, όπου συνάντησαν τον συντοπίτη Νίκο Φιλίππου, αποφασίζοντας να αγωνιστούν, όχι για την νίκη και την κατάκτηση μιας καλής θέσης, αλλά για την προώθηση των μηνυμάτων της φιλίας, της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας.
Την φετινή χρονιά οι συμμετοχές έσπασαν κάθε ρεκόρ μιας και περισσότεροι από 51.000 δρομείς απ’ όλο τον κόσμο έδωσαν το παρών σε όλους τους αγώνες εξαντλώντας τις συμμετοχές που έφτασαν στο μέγιστο δυνατό αριθμό, αν αναλογιστεί κανείς φυσικά και τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων.
Από τους 51.000 δρομείς οι 18.500 δρομείς είχαν δηλώσει συμμετοχή στον «Αυθεντικό» Μαραθώνιο. Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί, στο Μαραθώνα και οι αθλητές καλούνταν να διασχίσουν 42,195 χιλιόμετρα και να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι υπόλοιποι δρομείς μετείχαν στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, τους Αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και τον απογευματινό αγώνα των 5 χιλιομέτρων.
Ο Μαραθώνιος Αθηνών, «ο Αυθεντικός» δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, ένας δύσκολος αγώνας δρόμου για λίγους, μια σκληρή διαδρομή 42.195 μέτρων. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο Μαραθώνιος Αθηνών, «ο Αυθεντικός» είναι η γέφυρα που ενώνει το θρύλο με την ιστορία και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Αποτελεί μια δεξαμενή αξιών, κοινωνικής συνείδησης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, φιλίας και αλληλεγγύης, τώρα πιο επίκαιρη από ποτέ.