Θα ακονίσουν το μυαλό στα Μαθηματικά

Το Σάββατο διοργανώνεται στα Τρίκαλα, τη Φαρκαδόνα και την Καλαμπάκα ο 79ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με την επωνυμία «ΘΑΛΗΣ»

Δύο μόλις 24ωρα μας χωρίζουν από την διοργάνωση του 79ου Μαθηματικού Πανελλήνιου Διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ» που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία.

Στο νομό μας και για φέτος ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί  σε τρία κέντρα και συγκεκριμένα στο 7ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, στο ΓΕΛ Καλαμπάκας και στο ΓΕΛ Φαρκαδόνας. Οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του σχολείου στις 9 π.μ. Θα κληθούν να απαντήσουν και να δώσουν λύσεις σε τέσσερα ζητήματα με τη μέγιστη χρονική διάρκεια των απαντήσεών τους να είναι οι τρεις ώρες. Τα θέματα αφορούν τις τάξεις από τη Β΄ γυμνασίου έως και τη Γ΄ λυκείου.

Όσοι μαθητές προκριθούν θα λάβουν μέρος στη δεύτερη φάση που είναι «Ο Ευκλείδης» και θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου 2019. Στη συνέχεια οι διακριθέντες από τον «Ευκλείδη» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο Αρχιμήδης» που θα γίνει στην Αθήνα, στις 23 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου να επιλεγούν οι Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες. Για τη διεξαγωγή αυτού του διαγωνισμού συστάθηκε υπεύθυνη Τοπική Επιτροπή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το παράρτημα Ν. Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Οι μέχρι σήμερα δηλώσεις συμμετοχής, που κατατέθηκαν από τα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού μας, καταδεικνύουν το έντονο ενδιαφέρον των Τρικαλινών μαθητών.