Θα ανηφορήσουν προς το «Γολγοθά» οι Φαρκαδόνιοι

/Για μια ακόμη χρονιά θα διεξαχθεί η θρησκευτική τελετή της αναπαράστασης της Σταύρωσης με πρωτοβουλία του π. Αθανάσιου Κούτσια

Την ανάβαση προς το Γολγοθά θα πραγματοποιήσουν για τρίτη φορά φέτος κλήρος και λαός της Φαρκαδόνας. Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης οι κάτοικοι αναμένεται να ζήσουν μια ξεχωριστή, θρησκευτική εμπειρία καθώς η τοπική εκκλησία δια μέσου του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Φαρκαδόνας π. Αθανάσιου Κούτσια Θα αναπαραστήσει  την ανάβαση προς το Γολγοθά και τη Σταύρωση του Ιησού Χριστού.

Η αναπαράσταση θα γίνει για τρίτη χρονιά φέτος με πρωτοβουλία του δραστήριου ιερέα που πραγματικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει παράγει ένα πολύμορφο έργο, θρησκευτικό και κοινωνικό. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε διεξαχθεί την περσινή χρονιά, κεντρίζοντας τα βλέμματα επισκεπτών και κατοίκων της Φαρκαδόνας και των όμορων χωριών της.

Συγκεκριμένα στις 10:30 το βράδυ μετά την ολοκλήρωση της Ακολουθίας της Μεγάλης Πέμπτης ο ιερέας βαστάζοντας το Θειο Σώμα, με πομπή θα ακολουθήσει το δρόμο προς το Λόφο όπισθεν του Δημαρχείου της Φαρκαδόνας. Στο σημείο έχει τοποθετηθεί Σταυρός από την τοπική εκκλησία στον οποίο αναμένεται να κρεμαστεί επί Ξύλου το Άχραντο Σώμα του Κυρίου μας.

Την επομένη Μεγάλη Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί πομπή με σκοπό την Αποκαθήλωση του Σώματος του Κυρίου.

Καταλήγοντας να σημειωθεί ότι οι ακολουθίες στον Ιερό Ναό θα τελεστούν απαραλλάκτως ως κάθε φορά.