Θα επιστρέψει η χαμένη φυσική ομορφιά της «Βίγλας»

DSC_0013

Ικανοποιημένη αφήνει την πλειονότητα των κατοίκων της Κρήνης η απόφαση του Δασαρχείου Τρικάλων να κηρύξει αναδασωτέα την περιοχή του όρους Βίγλα, η πανίδα του οποίου είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές από πυρκαγιές που σημειώθηκαν τα έτη 2013 και 2014.

Με απόφαση που κοινοποίησε στο Δήμο Φαρκαδόνας το Δασαρχείο Τρικάλων γνωστοποιείται ότι κηρύσσεται αναδασωτέα δασική έκταση 284,99 στρεμμάτων στη θέση Βίγλα, γεγονός που απαγορεύει για μια 10ετια τη βόσκηση ζώων, τη ξύλευση, την εκχέρσωση, ως και κάθε άλλη μη δασική καλλιέργεια.

Η συγκεκριμένη απόφαση ικανοποιεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της Κρήνης για πολλούς λόγους. Αρχικά το συγκεκριμένο όρος που αποτελούσε χώρο πνεύμονα πρασίνου είχε υποστεί μεγάλη περιβαλλοντική υποβάθμιση εξαιτίας των πυρκαγιών. Κρινόταν αναγκαία η αναδάσωση του χώρου καθώς πέραν της καταστροφής από την πυρκαγιά δημιουργούνταν προβλήματα και από την ανεξέλεγκτη βόσκηση.

Φυσικά στα προαναφερόμενα ερχόταν να προστεθεί και το γεγονός της παράνομης υλοτομίας και της ανεξέλεγκτης παρουσίας κυνηγών στην περιοχή, οι οποίοι πέραν των άλλων δημιουργούσαν πανικό στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και στους κατοίκους του χωριού που άκουγαν τους πυροβολισμούς βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Με την απόφαση θα μπει τέλος στα συγκεκριμένα ζητήματα ενώ θα προστατευτεί το περιβάλλον, η πανίδα και η χλωρίδα επιστρέφοντας η χαμένη ομορφιά του φυσικού τοπίου.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ