Θα πλημμυρίσουν από παράδοση αύριο Σάββατο τα Τρίκαλα

Πάνω από 700 χορευτές από διάφορα σημεία της χώρας αναμένεται να βρεθούν στα Τρίκαλα, συμμετέχοντας στην 7η Γιορτή Χορού που διοργανώνει το Κέντρο Χορού Τρίκκη

Θα πλημυρίσει από μουσική και χορούς το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου η κεντρική πλατεία των Τρικάλων στην 7η Γιορτή Χορού . Το πανελλήνιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που θα διοργανωθεί από το Κέντρο Χορού Τρίκκη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Περίπου 700 χορευτές από διάφορα σημεία της χώρας αναμένεται να βρεθούν στα Τρίκαλα και να χαρίσουν μια μουσικοχορευτική νότα, εμπλουτισμένη με παραδοσιακούς χορούς από σχεδόν όλη την χώρα. Από τις 11 το πρωί και για ένα δίωρο έως τη 1 και το απόγευμα σε μια νέα εμφάνιση από τις 6 έως τις 10 προσφέροντας στον πολιτισμό και την παράδοση.

Πέραν των χορών και της μουσικής οι Τρικαλινοί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν παραδοσιακές στολές, από διάφορες περιοχές της χώρας, που αποτελούν κάτι το άγνωστο για πολλούς από εμάς.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν αναλυτικά τα χορευτικά:

Κέντρο Χορού Τρίκκη, Λύκειον Ελληνίδων Άργους, Εκπαιδευτήρια Αναγέννηση, Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιρρίου, Πολιτιστικού Συλλόγου Απόδραση, Πολιτιστικού Συλλόγου Γοργόπης, Συλλόγου Νέων Μεταμόρφωσης Ιωαννίνων, Αγίας Τριάδας Νίκαιας, Ομίλου Θέρμου, Ομίλου «Κρηταγενείς», Ομίλου Λιβαδειάς, Λητής Θεσσαλονίκης, Συλλόγου Γαργαλιάνων, Ομάδα Αρτέμιδος Σπάτων, Αυλιωτών Κέρκυρας, Συλλόγου Νέας Κίου, Χρώματα παράδοσης, Συλλόγου Θεσπρωτικού, Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, Αστυπάλαιας, Οι φίλοι της Παράδοσης, Μυριννούς.

Μη λείψει κανείς!