«Θαρσαλέος ανήρ εν πάσιν αμείνων…» (Ο θαρραλέος άνθρωπος υπερτερεί σε όλα)

Διαβάζω αρκετό καιρό τώρα (προεκλογικό καιρό θα έλεγα) άρθρα από υποψήφιους δημάρχους, από συμβούλους, συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης -(ποτέ δεν κατάλαβα τη διαφορά, γιατί το αθώο μυαλό μου νομίζει ότι όλοι αυτοί εργάζονται για το καλό μας), να πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον, να γίνονται και οι ίδιοι «μπαλάκια» και να «πετιούνται», με αποτέλεσμα ενώ θέλουν να φαίνονται σπουδαίοι στα μάτια των ψηφοφόρων, στην ουσία όμως να εξευτελίζονται.

Εδώ και καιρό λοιπόν, όλους αυτούς και πολλούς άλλους τους «θαυμάζουμε» συνεχώς σε τραπέζια και σε ταβέρνες, με αναψοκοκκινισμένες, από τα τσίπουρα και τα κρασιά, φάτσες να φωτογραφίζονται από κοινού και χωριστά για να φανεί ότι πράττουν μαχόμενοι για το καλό του τόπου.

Αγώνα δρόμου δεν διανύουν όμως αυτοί. Αγώνα κάνουν τα πολιτικά κόμματα στις πλάτες μας, για να συγκεντρώσουν «πολιτικό στρατό». Βαρέθηκα να ακούω  χρόνια αλλά και τώρα τη φράση «βάζει το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, αντίπαλοι στις δημοτικές εκλογές». Περιμένω κι εγώ να δω τον «άφθαρτο» νέο υποψήφιο που όλοι προαναγγέλλουν ότι θα έρθει «μετά βαΐων και κλάδων»  να βγάλει το Δήμο μας από τον «οχετό». Δυστυχώς όμως. Συμπεραίνω μετά από χρόνιες σκέψεις ότι αυτοδιοικητικοί χωρίς διοικητικές δεξιότητες, τον αποδεκάτισαν και ρήμαξαν τα «σπλάχνα» του. Από το παρελθόν έως το τρέχον παρών συναντήσαμε και συναντούμε συμβούλους χωρίς ικανότητα, χωρίς λόγο, βούληση, σθένος, ώριμο πνεύμα.

Περιμένουμε απ’ αυτούς να φέρουν την αλλαγή;

Η αλλαγή λοιπόν αγαπητοί συνδημότες δεν θα έρθει, γιατί αν δώσεις το πηδάλιο σε έναν καπετάνιο άνευ ουσίας και εμπειρίας, θα ρίξει το πλοίο στα βράχια και μαζί του θα πνιγούν και άξιοι άνθρωποι που θα τον ακολουθήσουν.

Θα μου κάνει κάποιος την ερώτηση: «Γιατί  δεν τραβάς μπροστά εσύ που τα γράφεις αυτά;

Και θα απαντήσω:

«Γιατί δε θα με ψηφίσετε, ούτε εσείς, ούτε οι φίλοι σας, ούτε οι συγγενείς μου…

Και δεν θα με ψηφίζατε γιατί θα γνωρίζατε εκ των προτέρων ότι δε θα σας άφηνα να λυμαίνεστε την περιουσία του Δήμου.

Δεν θα με ψηφίζατε γιατί δεν θα σας άφηνα να κλέβετε έστω ένα μέτρο γης από τη δημοτική έκταση που βρίσκεται δίπλα από το χωράφι σας.

Δεν θα με ψηφίζατε γιατί δεν θα σας άφηνα να κλέβετε νερό, κάνοντας τα στραβά μάτια για να με ψηφίσετε.

Δεν θα με ψηφίζατε γιατί θα γνωρίζατε ότι δεν θα σας πουλούσα παραμύθι ότι θα σας βολέψω στα δίμηνα, στα οκτάμηνα ή στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Δεν θα με ψηφίζατε γιατί δεν θα σας βόλευα στο Δήμο, αν δεν το αξίζετε η δεν διαθέτατε τα απαραίτητα προσόντα.

Δεν θα με ψηφίζατε γιατί δεν θα σας κερνούσα ούτε ένα σουβλάκι… με χρήματα που δεν είναι δικά μου, αλλά είναι όλων μας, του Δήμου δηλαδή.

Όταν λοιπόν νομίζετε ότι θα είστε έτοιμοι για την αλλαγή, τότε θα έρθει και ο «άφθαρτος Μεσσίας» και αμέσως θα καταλάβετε ποιος είναι για να τον ακολουθήσετε.

Ανώνυμος Αναγνώστης
5 Σχόλια

 1. Μετά από κάποιες ήττες ήρθε ο καιρός να μάθουμε απο τα λαθη τα δικα μας αλλα και των αλλων. Κάποιοι ονειρεύονται την επιστροφή στην εποχή του ρουσφετιού και της παρακμής -οχι οτι τώρα δεν υπαρχουν ακομη αυτα- και βάζουν φρενο σε κατι τέτοιες αποψεις οπως ειναι οι δικες σου φιλε αγνωστε αναγνωστη.Τολμα να φερεις στο προσκηνιο ιδεες και αξιες που θα πανε μπροστα τον τοπο και την ανθρωπιά μας .

 2. Αν επιθυμείτε λοιπόν να περιμένουμε να τελειώσει το τραγούδι για να σταματήσετε να χορεύεται.καλυτερα κοψτε φλεβες μας και γευτείτε το αιμα μας

 3. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι αυτοδιοικητικός για να έχει άποψη για τα όσα διαδραματίζονται σήμερα στην περιοχή μας και γενικότερα στο Δήμο Φαρκαδόνας.
  Ο απλός πολίτης είναι ο μεγαλύτερος κριτής και αποτυπώνεται στο συγκεκριμένο κείμενο, που το συνέταξε πολίτης, ο οποίος για τους δικούς του λόγους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
  Οι νοήμονες ας προβληματιστούν επί του συγκεκριμένου κειμένου, το οποίο μας δίδει χρήσιμα συμπεράσματα. «Η δε τα φαύλα πράξας» ας συμπορευτούν κι ας ζητωκραυγάσουν για τους υπάρχοντες, τοπικούς άρχοντες νυν και πρώην, που φρόντισαν για το εγώ τους κι όχι για το εμείς!

 4. Όποιος είναι έξω απ'τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει
  11/02/2019 at 14:58

  Όποιος έχει μηδαμινή επίγνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης ή δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με αυτήν, είναι αναμενόμενο ότι θα ασκήσει κριτική επί του θέματος. Για αυτό αγαπητέ ανώνυμε αναγνώστη πρώτα ασχολήσου με τα κοινά και μετά μπορείς να ασκείς κριτική.

 5. Carlos marighela
  11/02/2019 at 10:52

  Άρα που καταλήγουμε αγαπητε ανώνυμε; Μηπως εδώ ταιριάζει τετοιος λαός τέτοιοι πολιτικοί;