Οι «Θεριστάδες» συμμετείχαν στις εκδηλώσεις τιμής για τον Γ. Καραϊσκάκη

Επισκέφτηκαν το Μαυρομάτη Καρδίτσας, σημείο που διεξήχθησαν οι επετειακές εκδηλώσεις

Στο Μαυρομάτι Καρδίτσας βρέθηκε την περασμένη Κυριακή αντιπροσωπεία του Λαογραφικού Συλλόγου «Θεριστάδες» – Παράρτημα Φανερωμένης. Σκοπός της επίσκεψης η συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις προς τιμή του Ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821 Γεώργιου Καραϊσκάκη.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε στην γενέθλια γη του Ήρωα είχε τιμητικό χαρακτήρα καθώς η 23η Απριλίου αποτελεί ημέρα γέννησης και θανάτου του Γεώργιου Καραϊσκάκη.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με τη τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φαναροφαρσάλων κ. Τιμόθεου και με την συμμετοχή κόσμου και φορέων, μεταξύ των οποίων και της τοπικής αντιπροσωπείας. Συνέχισε τιμητικό άγημα με ένστολα τμήματα μέχρι τον ανδριάντα του ήρωα όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και η λήξη έγινε με παραδοσιακούς χορούς.

Οι «καπεταναίοι» των Θεριστάδων με τις μοναδικές φορεσιές τους (ανάλογες με την περίσταση) και τα αυθεντικά τους όπλα, πραγματοποίησαν αντίστοιχη παρουσίαση προγράμματος με επαναστατικούς χορούς και τραγούδια. Δημιούργησαν ένα κλίμα ενθουσιασμού και εθνικής ανάτασης ψυχής στο οποίο έμελε να εμπλακεί και το κατάμεστο κοινό μη μπορώντας να αντισταθεί, οπότε με χειροκροτήματα και επιφωνήματα, κατέληξε σε ένα αυθόρμητο «σιγόντο» προς τους «Θεριστάδες». Στο τέλος των εκδηλώσεων οι αρμόδιοι οργανωτές –πρωτοστατούντος του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροματίου «Γ. Καραϊσκάκης», κ. Δημητρίου Γιώτη – παραχώρησαν δεξίωση σ’ όλους τους συμμετέχοντες στο κοσμικό κέντρο «Έναστρον».