Θέτει στόχους και βάσεις η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιπυρική περίοδο

 Ήδη οι προετοιμασίες και το πυροσβεστικό σχέδιο βρίσκονται σε εξέλιξη με την διοίκηση και το προσωπικό να εμφανίζονται σχεδόν πανέτοιμοι σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών ενόψει του καλοκαιριού

Σε πλήρη ετοιμότητα τίθεται από την 1η Μάη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, καθώς και το σύνολο των σταθμών και των κλιμακίων της με αφορμή την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου. Αν και απέχουμε δυο και πλέον εβδομάδες από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων άρχισε να θέτει τους στόχους, που σημαντικότερους η προστασία του φυσικού πλούτου και των περιουσιών των πολιτών.

Ήδη οι προετοιμασίες και το πυροσβεστικό σχέδιο βρίσκονται σε εξέλιξη με την διοίκηση και το προσωπικό να εμφανίζονται σχεδόν πανέτοιμοι σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών ενόψει του καλοκαιριού. Φυσικά στην ολοκλήρωση της σύνταξης του πυροσβεστικού σχεδίου θα συμβάλει και η συνεργασία που επιχειρηθεί μεταξύ των Δήμων και των συναρμόδιων Υπηρεσιών.

Σκοπός του σχεδίου είναι η οργάνωση αντιπυρικής προστασίας στο νομό με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία, ετοιμότητα και ενεργοποίηση των φορέων και μηχανισμών αντιμετώπισης κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

Μεταξύ των επικίνδυνων σημείων του νομού που μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά, συγκαταλέγονται ορεινά σημεία των ευρύτερων περιοχών Πύλης και Καλαμπάκας, με τους όμορους δήμους και κοινότητες.

Η διοίκηση και παράγοντες της Πυροσβεστικής εκφράζουν την άποψη ότι η κατάσταση την φετινή χρονιά θα είναι σαφώς πιο δύσκολη σε σχέση με πέρυσι από την πλούσια βλάστηση σε όλο το φάσμα του νομού.

Για μια ακόμη χρονιά θα δοθεί έμφαση στον καθαρισμό των δασικών δρόμων, στον καθαρισμό χώρων ανεξέλεγκτης και παράνομης διάθεσης απορριμμάτων αλλά και στην αποψίλωση και τον καθαρισμό των ιδιόκτητων οικοπεδικών εκτάσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα.