Θετική έκβαση στην συντήρηση των αλεξικέραυνων του Διασέλλου που είχε αναδείξει μέσω ρεπορτάζ το «Κρήνη Live»

Κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα στις αρχές της περασμένης Άνοιξης ο φακός του «Κρήνη Live» είχε επισκεφτεί το ημιορεινό χωριό του Διασέλλου Δήμου Φαρκαδόνας.

Αντικείμενο της επίσκεψης η ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν το χωριό μέσα από το διάλογο που αναπτύσσει με τους πολίτες.

Κατά την επίσκεψη οι κάτοικοι είχαν αναδείξει το πρόβλημα με τα ασυντήρητα επί χρόνια αλεξικέραυνα που βρίσκονται στο χωριό. Το «Κρήνη Live» είχε παρουσιάσει κατ’ αποκλειστικότητα το πρόβλημα που απασχολούσε έντονα τους κατοίκους, μιας και κατά το παρελθόν οι πτώσεις κεραυνών στο χωριό είχαν αφαιρέσει και ανθρώπινες ζωές.

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του ρεπορτάζ υπήρξε θετικό αποτέλεσμα μιας και ο Δήμος έσπευσε να προχωρήσει στην συντήρηση των αλεξικέραυνων στο Διάσελλο, απομακρύνοντας κινδύνους για τους κατοίκους και το ζωικό κεφάλαιο.

Οι εργασίες συντήρησης ξεκίνησαν και βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο προκειμένου οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφάλεια.

Ανάλογες εργασίες συντήρησης αναπτύχτθηκαν και στο αλεξικέραυνο που είναι τοποθετημένο στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας για την απομάκρυνση των κεραυνών.

DSC_01711