Θετική ματιά από τη ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τη σύνδεση του Δήμου Φαρκαδόνας με το φυσικό αέριο

Απαντητική επιστολή έλαβε ο Δήμος Φαρκαδόνας από την εταιρία μετά την επιστολή που κοινοποίησε στην εταιρία ζητώντας την επέκταση του δικτύου στην περιοχή

Τον περασμένο Δεκέμβριο όπως είχε καταγράψει το ΚΡΗΝΗLIVE ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης με επιστολή του στην Εταιρία Παροχής Φυσικού Αερίου Θεσσαλίας ζητούσε την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου και τη σύνδεση του Δήμου Φαρκαδόνας.

Με την επιστολή του στην εταιρία ο δήμαρχος επεσήμανε την αναγκαιότητα της έλευσης φυσικού αερίου στην περιοχή, αναφέροντας ότι ο πληθυσμός του Δήμου ανέρχεται σε 13.396 κατοίκους, βάσει της τελευταίας απογραφής του 2011 ενώ η Φαρκαδόνα παρουσιάζει μεγάλη δυναμική ανάπτυξης τόσο στο πεδινό τμήμα, όσο και ορεινό κομμάτι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους υπάρχει εμπορική δραστηριότητα, γεωργικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

Προ ημερών η ΕΔΑΘΕΣΣ κατόπιν ενεργειών και της σχετικής, απάντησε εγγράφως επί του θέματος της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο Φαρκαδόνας και την ένταξη του έργου στο επόμενο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της εταιρίας.

Η εταιρία ζήτησε μια σειρά από οικονομοτεχνικά και ποιοτικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής, όπως το οδικό δίκτυο, το κτιριακό δυναμικό, την ενεργειακή κατανάλωση, τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, κλπ.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας βέβαια αναγνωρίζει ότι το έργο αυτό θα αλλάξει το ενεργειακό προφίλ της περιοχής και κυρίως αποτελεί σημαντική υποδομή για την οικονομική ελάφρυνση στον τομέα της ενέργειας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Με δεδομένο λοιπόν ότι οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αναπτυξιακών έργων, ο Δήμος Φαρκαδόνας θα συνεχίσει εντατικά τις προσπάθειές του για να αποτελέσει έναν από τους πρώτους μικρομεσαίους Δήμους της Κεντρικής Θεσσαλίας με σύνδεση στο δίκτυο του Φυσικού Αερίου.