Θύματα κλοπών και διαρρήξεων κάτοικοι χωριών της Φαρκαδόνας

Θύματα κλοπών και διαρρήξεων έπεσαν κάτοικοι του Δήμου Φαρκαδόνας. Τα περιστατικά σημειώθηκαν το τελευταίο διήμερο, θορυβώντας τους κατοίκους οι οποίοι υπήρξαν θύματα των επιτήδειων. Σύμφωνα με πληροφορίες του KriniTrikalon.gr που προέρχονται από πλευράς κατοίκων των χωριών τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων, αλλά και των αποπειρών αυξάνονται προκαλώντας προβληματισμό και φόβο στους κατοίκους.

Από την πλευρά του το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας κάνει ότι μπορεί αφενός για τη σύλληψη των δραστών, αφετέρου για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης 76χρονος από το δημοτικό διαμέρισμα του Ζάρκου κατήγγειλε στο Α.Τ. Φαρκαδόνας ότι έπεσε θύμα κλοπής χρημάτων με την μέθοδο της απασχόλησης. Συγκεκριμένα ο 76χρονος κατήγγειλε ότι δέχτηκε στο σπίτι του, την επίσκεψη δυο ανδρών, οι οποίοι προσπαθούσαν να του πουλήσουν κουβέρτες. Με την μέθοδο της απασχόλησης οι δυο άνδρες κατάφεραν να του αποσπάσουν από το πορτοφόλι του, ποσό της τάξης των 1.000 ευρώ, τη μηνιαία σύνταξη του ιδίου και της συζύγου του που είχε παραλάβει μία μόλις ημέρα πριν. Οι δράστες εγκατέλειψαν την οικία του 76χρονου, ενώ λίγο αργότερα μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός της κλοπής των χρημάτων απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ανάλογη μέθοδο, δυο άνδρες την ίδια ακριβώς ημέρα, φέρεται πως προσέγγισαν γυναίκα στο γειτονικό Κεραμίδι, αφαιρώντας το ποσό της τάξης 400 ευρώ περίπου.

Businessman putting money in pocket

Και δεν μένουμε εκεί, μιας και άγνωστος-οι «χτύπησαν» σε οικία στο Κλοκοτό, η οποία δεν κατοικούνταν μιας και οι ιδιοκτήτες της βρίσκονται για εργασία στο εξωτερικό. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες η διάρρηξη της οικίας έγινε από παράθυρο, το οποίο παραβιάστηκε ανοίγοντας το δρόμο για την παράνομη δράση των αγνώστων. Το γεγονός έγινε αντιληπτό το πρωί από γείτονες που αντίκριζαν το παράθυρο της οικίας ανοιχτό ενώ στους εξωτερικούς χώρους υπήρχαν διάσπαρτα ρούχα κι άλλα είδη.ii

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σε χωριά της Φαρκαδόνας, ακόμη και σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές, με τους κατοίκους να εκφράζουν την αγωνία και το φόβο, αλλά ταυτόχρονα και την έκπληξη τους γύρω από τον τρόπο δράσης των επιτήδειων.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά προχθές το βράδυ άγνωστοι αποπειράθηκαν να κλέψουν τρακτέρ και ένα δίκυκλο στο χωριό του Κλοκοτού. Οι άγνωστοι έγιναν έγκαιρα αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Ειδικά στην περίπτωση του Κλοκοτού τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων εδώ και ένα περίπου μήνα αυξάνονται.