Θριάμβευσαν τα παιδιά του Δήμου Φαρκαδόνας στο 1ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού

Παράθυρα σε κάθε σχολική μονάδα του Δήμου Φαρκαδόνας άνοιξε το βράδυ της Τρίτης η διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού.DSC_0869

Παράθυρο σ’ ένα δημιουργικό σχολείο γνώσης και Πολιτισμού, μάθησης, αλλά ταυτόχρονα και ψυχαγωγίας. Εξάλλου ας μην ξεχνούμε ότι ο ρόλος του σχολείου και ευρύτερα της εκπαίδευσης είναι πολύπλευρος.

Το 1ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώθηκε στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο από το Δήμο Φαρκαδόνας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας – Υγείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές 7 σχολείων και δη του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Φαρκαδόνας, του 1ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας και εκείνων των Ταξιαρχών, των Σερβωτών, του Διασέλλου και του Πετρωτού.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση παρουσίασαν ένα εξαιρετικά όμορφο πρόγραμμα, το οποίο πλαισιωνόταν από τραγούδια, χορούς, θεατρικά σκετς και παιχνίδια που καθήλωσαν το κοινό που έσπευσε να τα απολαύσει κάτω από τον καλοκαιρινό, ξάστερο ουρανό.

Τα παιδιά ανέδειξαν το ταλέντο τους, μιας και ο στόχος του φεστιβάλ ήταν να παρουσιαστεί το πολυποίκιλο έργο που καθημερινά παράγεται στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών να προσφέρουν το δυνατόν καλύτερο σε μαθησιακό, παιδαγωγικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο στους μαθητές τους. Στόχευε επίσης να κάνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό του Δήμου ότι το ζητούμενο στην εκπαίδευση πλέον δεν είναι η άστοχη απομνημόνευση αλλά η σωστή κοινωνικοποίηση του παιδιού, η παραγωγή κριτικής σκέψης, η δημιουργία μηχανισμών μάθησης και παιδείας καθώς και η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, η ευαισθητοποίηση σε προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και η ενεργοποίηση του ατόμου σε ομαδικές εργασίες για το κοινό καλό.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Ηλία Καραμάνο,  ο οποίος μίλησε για το σημαντικό έργο που παράγεται στα σχολεία της Φαρκαδόνας και συνεχίστηκε με το χαιρετισμό του δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη που στάθηκε γενικότερα στις αξίες της εκπαίδευσης. Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Μπουλούμπασης που επικέντρωσε την προσοχή στο ταλέντο των παιδιών και στο έργο εκπαιδευτικών και μαθητών ενώ έκλεισε με τον χαιρετισμό του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Κώστα Κοσμά που μίλησε για την σημαντικότητα του Φεστιβάλ αλλά και την συνεργασία που αναπτύσσεται με τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και τα σχολεία που λειτουργούν στην περιοχή.


1 σχόλιο

 1. Κωνσταντίνος Σκύφτας
  16/06/2016 at 11:14

  Θερμότατα συγχαρητήρια στους εμπνευστές, διοργανωτές, στους ακάματους δασκάλους και βασικά και κύρια στα υπέροχα αυτά παιδιά, τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, που συμμετείχαν και πραγματοποίησαν το 1ο μαθητικό Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισσμού του Δήμου Φαρκαδόνας!
  Τέτοιες προσπάθειες και ενέργειες, σε τόσο μάλιστα, πολυθεματικό εύρος καλλιτεχνικών δρώμενων, είναι άξιες θαυμασμού και Επαίνων, γιατί αναδεικνύουν πάμπολλες ευεργετικές πλευρές της παιδαγωγικής δραστηριότητας και διαδικασίας, προδήλως πιστοποιούν την πολιτιστική μας ταυτότητα και ασφαλώς προάγουν οργανωμένα και επίσημα τη μαθητική ενασχόληση και ζύμωση με το πολιτιστικό γίγνεσθαι.
  Ως εκπαιδευτικός και ως μουσικός συγχαίρω και πάλι εγκάρδια όλους τους συντελεστές της άριστης αυτής καινοφανούς και επιτυχημένης προσπάθειας ευχόμενος σε όλους, και ιδιαίτερα στους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων, (τους υπέροχους αυτούς πρωταγωνιστές της εκδήλωσης!)

  Κ Α Ι Τ Ο Υ Χ Ρ Ο Ν Ο Υ ! !

  Κ Α Λ Ο Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι! ! !