Τη δροσιά της θάλασσας αναζήτησαν οι Φαρκαδόνιοι το τριήμερο

Άτομα κάθε ηλικίας άδραξαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για να δροσιστούν στα παράλια της Λάρισας, της Μαγνησίας και της Πιερίας

Τη δροσιά των παραλιών της Λάρισας, της Μαγνησίας και την Πιερίας αναζήτησαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι Φαρκαδόνιοι. Από το πρωί του περασμένου Σαββάτου, δεκάδες υπήρξαν οι Φαρκαδόνιοι που άδραξαν την ευκαιρία του Σαββατοκύριακου, αλλά και του τριημέρου και επέδρασσαν προς τα γειτονικά παράλια, αναζητώντας λίγη δροσιά.

Αρκετοί επέλεξαν μια μονοήμερη απόδραση στη θάλασσα, άλλοι πάλι θέλησαν να παραμείνουν, φιλοξενούμενοι σε φιλικά ή συγγενικά τους πρόσωπα που διατηρούν οικίες στις συγκεκριμένες περιοχές ή να διαμείνουν σε κάποιο κατάλυμα.

Φυσικά πέραν της δροσιάς της θάλασσας οι Φαρκαδόνιοι, όπως και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τα ουζάκια τους, στα παραθαλάσσια καταστήματα. Ας μην ξεχνούμε ότι πολλοί συντοπίτες μας είτε εργάζονται στα παράλια, είτε διατηρούν επιχειρήσεις εστίασης.

Και τα θερμά Σαββατοκύριακα αναμένεται να συνεχιστούν, όσο διανύουμε το καλοκαίρι. Κι όσοι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν πολυήμερες διακοπές, λόγω οικονομικής στενότητας, θα αρκεστούν σε σύντομες αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα. Εξάλλου οι αποστάσεις προς τα παράλια της Λάρισας και της Πιερίας έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που βοηθά στις σύντομες και ολιγόωρες δροσερές αποδράσεις.

Πλέον πολλοί από τους συντοπίτες μας αναμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας του κοινωνικού τουρισμού για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως επίσης και του ΟΑΕΔ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δωρεάν διακοπές σε κάποιο νησί ή σε παραθαλάσσια περιοχή.

Ο προγραμματισμός των διακοπών για αυτή την κατηγορία ξεκινά με την ανακοίνωση των τυχερών της κλήρωσης, με τις διακοπές τους να προσδιορίζονται τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.