Τη Νομή επισκέφτηκε για πρώτη φορά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών

Τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεων κατά την περίοδο της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμος στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νομής.

Στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεων κατά την περίοδο της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, συνεπικουρούμενος από ιερείς των γύρω χωριών.

Στο μυστήριο συμμετείχαν και παρακολούθησαν πλήθος κατοίκων του χωριού που είχαν την χαρά και την τιμή να υποδεχτούν για πρώτη φορά στο χωριό τους το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μετά την ενθρόνισή του, το 2015. Το Μητροπολίτη υποδέχτηκε ο ιερέας και η πρόεδρος της Νομής κα Εύη Καϊνανά.

Πριν το τέλος του Μυστηρίου ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημασία και την αγιαστική δύναμη του Ιερού Ευχελαίου. Μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι το Ευχέλαιο τελείται για την ψυχή και το σώμα κάθε ανθρώπου που ασθενεί. Βέβαια, η τέλεση του Μυστηρίου δεν περιορίστηκε μόνο στους σωματικά ασθενείς, αλλά επεκτάθηκε γενικότερα για όλους τους πιστούς, για την ενδυνάμωση και την καταλληλότερη προετοιμασία τους στα πνευματικά αγωνίσματα.