Τίμησαν τον προστάτη τους οι αστυνομικοί

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός του Άγιου Αρτέμιου στα Τρίκαλα

Η 20η Οκτωβρίου, είναι μια ξεχωριστή, μια ιδιαίτερη ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία.

Είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα τιμής, μια μέρα με ιδιαίτερα έντονο το συναισθηματικό και συγκινησιακό στοιχείο.

Την ημέρα αυτή, με το διττό και υψηλής συμβολικής δύναμης χαρακτήρα, τιμάται η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου και ταυτόχρονα γιορτάζεται η «Ημέρα της Αστυνομίας».

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε χθες στα Τρίκαλα ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος.

Για τον εορτασμό της ημέρας τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Αστυνομικών και Πολιτικών Αρχές του νομού.

Στο τέλος της δοξολογίας αναγνώστηκε Αναγνώσθηκε, επίσης, η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

«Τιμούμε με πίστη και ευλάβεια τον προστάτη μας μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, πνευματικό συμπαραστάτη μας και συνοδοιπόρο στο δύσκολο έργο και τον καθημερινό αγώνα μας ενάντια στο έγκλημα», σημειώθηκε μεταξύ των άλλων κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής ενώ αναφορά έγινε και στους κινδύνους τους επαγγέλματος το οποίο απαιτεί αίσθημα αυτοθυσίας αλλά ευσυνειδησίας.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Αστυνομίας Τρικάλων κ. Αθανάσιος Γραβάνης υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους στη Λέσχη Φρουράς Τρικάλων, όπου έλαβε χώρα μικρή δεξίωση.