Τιμήθηκε ο Άγιος Ευστάθιος στη Φαρκαδόνα

Αγρυπνία, παρουσία πιστών αλλά και φορέων της περιοχής, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος

Τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Ευστάθιο τίμησε το βράδυ της Τετάρτης η ενορία του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας. Την παραμονή της εορτής στον ενοριακό Ναό της Φαρκαδόνας πλήθος πιστών συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις, στις οποίες χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Ειδικότερα νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, αφίχθη στο Ναό της Φαρκαδόνας, ο σεπτός ποιμενάρχης μας, τελώντας τον εωθινό εσπερινό, ενώ ακολούθησε αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, από τον κ. Χρυσόστομο, ο οποίος επικέντρωσε την προσοχή στον βίο του Αγίου. Ο Σεβασμιώτος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου, που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, αδιαφορώντας για τα αξιώματα που είχε και έχασε και το μαρτυρικό θάνατο που είχε στη συνέχεια ο ίδιος και η οικογένεια του, σε χάλκινο πυρακτωμένο βόδι. Κάλεσε τους πιστούς να επικαλούνται το όνομα του Αγίου, αντλώντας δύναμη από την δύναμή του, αδιαφορώντας για τα ασήμαντα αγαθά, αλλά για τα αγαθά που πηγάζουν από την πνευματική ζωή και την αγάπη προς το Χριστό και Θεό μας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την τέλεση Αγρυπνίας και της Θείας Λειτουργίας στην μνήμη του Αγίου, που η εκκλησία την τιμά στις 20 Σεπτέμβρη.