Τιμήθηκε η παράδοση με τη ρίψη του Σταυρού στο Νεοχωρίτη Ποταμό

Στα παγωμένα νερά βούτηξαν νέοι της Οιχαλίας για να ανασύρουν τον Σταυρό και να λάβουν την ευλογία

Με επισημότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν στην Οιχαλία τα Θεοφάνεια και ο Καθαγιασμός των υδάτων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού στον ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου παρουσία πλήθους κόσμου.

Αργότερα με πομπή, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στη γέφυρα του Νεοχωρίτη ποταμού για την Ακολουθία Ρίψης του Τιμίου Σταυρού. Στο σημείο της ρίψης τηρήθηκε το έθιμο, καθώς αρκετοί νέοι της Δημοτικής Κοινότητας έπεσαν στα παγωμένα νερά του ποταμού για την ανάσυρξη του Τιμίου Σταυρού. Παρά το πρωινό κρύο άτομα νεαρής ηλικίας αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και βούτηξαν. Ένας υπήρξε ο τυχερός και συγκεκριμένα ο Αποστόλης Γεωργάκης, ο οποίος έπιασε πρώτος το Σταυρό. Ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους με υγεία και καλοτυχία, εξηγώντας ότι για εκείνον η ανάσυρση του Σταυρού αποτελεί μεγάλη ευλογία.

Λίγο αργότερα ο νέος, με το Σταυρό στα χέρια, επισκέφτηκε τις οικίες του οικισμού προκειμένου να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία οι κάτοικοι.