Την αναπαράσταση της «Δρακοκτονίας» του Αη Γιώργη θα διαγάγει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτού

Την Κυριακή μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων στο ξωκλήσι του χωριού θα αναβιώσει το έθιμο

Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα μας. Ως εκ τούτου, συγκεντρώνει πολλές θαυμάσιες διηγήσεις και θρύλους, από τους οποίους ο σπουδαιότερος είναι αυτός που μιλάει για το φόνο του δράκοντα και τη σωτηρία της βασιλοπούλας.

Σε κάθε γωνιά της χώρας όπου βρίσκεται κτισμένος Ναός στην μνήμη του Αγίου, αναβιώνουν διάφορα έθιμα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το βίο του Αγίου.

Αυτά έθιμα αναμένεται να αναβιώση την ερχόμενη Κυριακή 23 Απριλίου ανήμερα της εορτής του Αγίου, ο Μορφωτικός Σύλλογος Πετρωτού Τρίκαλων που φέρει την επωνυμία «Άγιος Γεώργιος».

Στις 11 το πρωί της Κυριακής με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου θα διεξαχθεί η αναπαράσταση της «Δρακοκτονίας». Σύμφωνα με την παράδοση, ένας δράκοντας φυλούσε το νερό μιας πηγής κοντά στη Σιλήνα της Λιβύης και το άφηνε να τρέχει μόνο όταν έβρισκε έναν άνθρωπο για να φάει. Το θύμα του οριζόταν με κλήρο από τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να έχουν νερό και ολόκληροι στρατοί είχαν πολεμήσει με το τέρας, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο κλήρος έφερε και τη σειρά μιας βασιλοπούλας, την οποία έσωσε ο Άγιος Γεώργιος σκοτώνοντας το δράκο.