Την ερχόμενη Δευτέρα το πρώτο αγροτικό συλλαλητήριο στα Τρίκαλα

Αγώνα δρόμου μέχρι και το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να δώσουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού, προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο, καθώς επίσης να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στο παντρικαλινό συλλαλητήριο της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου.

Στα Τρίκαλα το συλλαλητήριο των αγροτοκτηνοτρόφων θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 το πρωί. Οι αγρότες αναμένεται να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα ενώ την ίδια στιγμή στις πλατείες των χωριών και σε κεντρικά σημεία των οικισμών θα βγουν τα πρώτα τρακτέρ.

Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται την ίδια ημέρα στην πόλη της Καρδίτσας καθώς επίσης και στις επαρχίες Φαρσάλων και Αγιάς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «Άνοιξης» κ. Αποστόλης Θωμόπουλος κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στις κατά τόπους ενημερωτικές συσκέψεις που θα οργανωθούν στα χωριά για να πληροφορηθούν συγκεκριμένα τι τους περιμένει το 2017 και να ενισχύσουν με την παρουσία τους τα συλλαλητήρια.

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής επέρριψε ευθύνες για τις καταστροφές στις καλλιέργειες από τις θεομηνίες, τόσο στην κεντρική εξουσία όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού ποτέ δεν υλοποίησαν των αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Σε ότι αφορά στα αιτήματα του αγώνα, όχι μόνο δεν άλλαξαν από αυτά των κινητοποιήσεων που έγιναν τον προηγούμενο χειμώνα, αλλά προστέθηκαν κι’ άλλα που σχετίζονται με την μη εφαρμογή των νέων σκληρών εισπρακτικών μέτρων του τρίτου μνημονίου.

Στις 17 Δεκεμβρίου αναμένεται να συγκληθεί η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στην Λάρισα  για να συντονίσει τον αγώνα και να καθορίσει την περεταίρω στάση για την έναρξη των πανελλαδικών κινητοποιήσεων τις πρώτες ημέρες του Γενάρη.