Την μάνα τίμησε το Κατηχητικό του Πετροπόρου

Συγκινητική εκδήλωση με αφορμή την λήξη των μαθημάτων και αναφορά στο σημαντικότερο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο

Την μάνα ήρθε να τιμήσει το απόγευμα της Πέμπτης το Κατηχητικό του Πετροπόρου μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι γυναίκες, η πρεσβυτέρα και  ο ιερέας του χωριού.

Κάτοικοι του χωριού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ιερέα και της πρεσβυτέρας και συμμετείχαν στην εκδήλωση η οποία περιελάμβανε αναφορά στη μητέρα που δίνει σώμα και ψυχή για την ανατροφή των παιδιών της, για να ανταπεξέλθει στα οικογενειακά καθήκοντα, για να σταθεί αντάξια στο ρόλο της στην κοινωνία.

Η εκδήλωση πέραν των αναφορών για το ρόλο της μητέρας είχε θρησκευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα καθώς υπήρξαν αναφορές στην Μητέρα όλων μας την Παναγία που επιλέχθη από τον Θεό για να κρατήσει στα σπλάχνα της το Σωτήρα Χριστό. Αναφορά έγινε στις χαρές και στο πόνο που δέχτηκε η Παναγία, τη στιγμή που αντίκριζε το παιδί της στο Σταυρό του Μαρτυρίου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια και ύμνους για τη μάνα και τη γυναίκα, ποιήματα που συγκίνησαν και έδωσαν ένα βαθύτερο νόημα στην αξία που έχει η μητέρα για κάθε άνθρωπο πόσο μάλλον στα παιδιά της, ανεξαρτήτως ηλικίας.