Την Παρασκευή πληρώνονται οι αγρότες

Πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς του 70% της βασικής ενίσχυσης ενώ μέσα Δεκέμβρη αναμένονται να κλείσουν όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες

Κλείδωσε ως φαίνεται η ημερομηνία πίστωσης των χρημάτων που αντιστοιχούν στο 70% της βασικής ενίσχυσης του 2018 για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν το απόγευμα της Πέμπτης ενώ οι δικαιούχοι θα μπορούν να τα δουν στους λογαριασμούς από το πρωί της Παρασκευής.

Πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη, αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι παρελθόντα έτη τα συγκεκριμένα ποσά πιστωνόταν στους λογαριασμούς στα τέλη του Οκτώβρη ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Με τα συγκεκριμένα χρήματα οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες ανασαίνοντας οικονομικά.

Στα μέσα ∆εκεµβρίου, και µέχρι τις 14 Δεκέμβρη, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασµούς των δικαιούχων η εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης, η πράσινη ενίσχυση και η ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας, ενώ αμέσως μετά–όπως έγινε και πέρυσι- δροµολογείται αρµοδίως η πληρωµή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2018. Σημειωτέον ότι μέχρι το τέλος του έτους, στόχος του Οργανισµού Πληρωµών είναι να έχουν κλείσει και όλες οι εκκρεμότητες από τα προηγούμενα έτη.

Μάλιστα, αυτό ανακοίνωσε και ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης µε την ανάληψη του υπουργική θώκου, λέγοντας ότι «µέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η ανασκόπηση ανειληµµένων υποχρεώσεων των ετών 2013-2015, αλλά και των αντίστοιχων για παλιά προγράμματα, όπως Βιολογικά και ∆ασώσεις».

Τις προηγούμενες ημέρες εξάλλου οι αγρότες είδαν στους λογαριασμούς τους να πληρώνονται χρήματα που αντιστοιχούν στην δημοσιονομική πειθαρχία. Το συνολικό ποσό που διατέθηκε πανελλαδικά αντιστοιχεί στα 16 εκ. ευρώ.