Την Πέμπτη 28 Ιουνίου η Φαρκαδόνα υποδέχεται την Παναγία «Γιάτρισσα»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις και η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας, εντάσσονται στον εορτασμό του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Πανηγυρικά και με την δέουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια κλήρος και λαός της Φαρκαδόνας θα υποδεχτούν την Πέμπτη 28 Ιουνίου, το αντίγραφο Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Γιάτρισσας».
Οι εορταστικές εκδηλώσεις και η υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας, εντάσσονται στον εορτασμό του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «Γιάτρισσας» θα γίνει στις 7:30 του απογεύματος της μεθεπόμενης Πέμπτης, υπό την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, μπροστά από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Φαρκαδόνας. Η Εικόνα με πομπή θα κατευθυνθεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να ακολουθήσει Δέηση και Εσπερινός.
Την επομένη θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου ενώ το απόγευμα θα τελεστεί παράκληση στην Παναγία.

Ετήσια χοροεσπερίδα

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας προετοιμάζεται να υλοποιήσει στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας χοροεσπερίδα, τα έσοδα της οποίας, από φαγητά, ποτά, λαχεία θα διατεθούν για την αποπεράτωση των έργων στην εκκλησία.
Η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής 28 Ιουνίου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρκαδόνας.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα χορευτικά του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας, του Βλαχόφωνου Συλλόγου Φαρκαδόνας και του Συλλόγου Αρβαντόβλαχων Αργυροπουλίου.
Στην εκδήλωση θα υπάρχει παραδοσιακή μουσική με τη συμμετοχή της ορχήστρας που θα πλαισιώνεται από τους Μίλτο Κρανιά, Πάνο Παπακώστα, Σωτήρη Χελιδώνη, Χρήστο Καραγιώργο, Νεκτάριο Παπαγεωργίου, Χρήστο Λοϊζο, Ράνια Χελιδώνη.