Τις πύλες του μοναστηριού του Ζάρκου πέρασε πλήθος πιστών

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη φερώνυμη Ιερά Μονή του Ζάρκου που πραγματικά αποτελεί ένα στολίδι για το Δήμο Φαρκαδόνας.

Ένα μοναστήρι που ανακαινίστηκε εκ βάθρων στα μέσα της δεκαετίας του 1990 από τη Ηγουμένη της Μονής, μοναχή Ισιδώρα και την αδελφότητα που διαβιεί στη Μονή 20 περίπου χρόνια τώρα. Στην όλη προσπάθεια ανακαίνισης του μοναστηριού του Ζάρκου συνέβαλε στα μέγιστα ο πρώην μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος, όπως επίσης και οι πιστοί από το Ζάρκο, τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία και ευρύτερα από διάφορες περιοχές της χώρας που προσέφεραν από το υστέρημα τους για τον προαναφερόμενο σκοπό.

Το τελευταίο διήμερο η Μονή φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχτεί το πλήθος πιστών που κατέφτασε στο μοναστήρι για να προσκυνήσει την Αγία Εικόνα του Αγίου και να ζητήσει τη Χάρη και τη βοήθειά του.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος σχετικά με το βίο του Αγίου και το Ευαγγελικό Έργο του Αγίου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή ανήμερα της εορτής του Αγίου με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στην οποία χοροστάτησε ο πρώην Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις πέραν του πλήθους κόσμου παρέστησαν αιρετοί της περιοχής και του νομού ευρύτερα.