Το αργότερο έως και την Πέμπτη θα ανακοινωθεί η σταυροδοσία υπέρ υποψήφιων

Σύμφωνα με πηγές του Πρωτοδικείου Τρικάλων, το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των σταυρών των υποψηφίων των ευρωεκλογών, ακολουθεί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα συνεχιστεί με Δήμους και Κοινότητες

Περισσότερων των δυο 24ωρων θα πρέπει να δείξουν υπομονή οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Φαρκαδόνας και των υπολοίπων του νομού που συμμετείχαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας αναμένεται να ανακοινωθούν στην καλύτερη των περιπτώσεων έως και την Πέμπτη, θέτοντας εν μέρει τέλος στην αγωνία της εκλογής τους ή μη, στα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια.

Κι αν στα κοινοτικά συμβούλια, ειδικά των μικρών κοινοτήτων υπάρχει εικόνα, μιας κι όλοι γνωρίζουν το σύνολο των σταυρών που απεκόμισαν από την εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, όπου οι περισσότεροι βαδίζουν στα τυφλά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του Πρωτοδικείου Τρικάλων, το πρωί της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των σταυρών των υποψηφίων των ευρωεκλογών μια χρονοβόρα διαδικασία με πολλές δυσκολίες για τους υπαλλήλους που επιφορτίστηκαν με την εν λόγω διαδικασία. Χρονοβόρα εξαιτίας της πληθώρας κομμάτων που συμμετείχαν στις ευρωεκλογές, αλλά και των προβλημάτων που συναντούσε το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης που απαιτούσε περίπου 45 λεπτά της ώρας για να καταχωρηθούν τα αποτελέσματα.

Μετά από μια πολυήμερη προσπάθεια η διαδικασία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα και αμέσως, σύμφωνα με υπαλλήλους του Πρωτοδικείου Τρικάλων, η διαδικασία ξεκίνησε με την σταυροδοσία των εκλογών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η εν λόγω διαδικασία εκτιμάται θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, για να ξεκινήσει αμέσως μετά ο έλεγχος και η ενσωμάτωση με τους Δήμους και τις κοινότητες.

Στην παρούσα φάση η διαδικασία χαρακτηρίζεται πιο εύκολη σε σχέση με τις ευρωεκλογές με τους υπαλλήλους πλέον να υποστηρίζουν ότι το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη θα ανακοινωθεί η σταυροδοσία.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να αναρτηθούν και στην συνέχεια να δοθεί χρονικό διάστημα 5 ημερών για τυχόν ενστάσεις. Με το πέρας του πενθημέρου αναμένεται να γίνει η ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο των νέων δημοτικών συμβούλων και δημοτικών Αρχών που θα αναλάβουν από καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.