Το Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου τίμησε τους ήρωες του 1940

Οι μαθητές με την καθοδήγηση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού κ. Πολύμερου Κων/νου παρουσίασαν τα γεγονότα του πολέμου, τον σύσσωμο αγώνα του ελληνικού λαού

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 στο Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο του «ΟΧΙ», της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές με την καθοδήγηση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού κ. Πολύμερου Κων/νου παρουσίασαν τα γεγονότα του πολέμου, τον σύσσωμο αγώνα του ελληνικού λαού εναντίον των επίδοξων κατακτητών, τη φρίκη της Κατοχής και την Αντίσταση στον φασισμό. Μέσα από θεατρικά δρώμενα και τραγούδια ζωντάνεψαν μνήμες και συγκίνησαν το κοινό που κατενθουσιασμένο χειροκροτούσε ακατάπαυστα. Σκηνές πολέμου, αποχωρισμού , πόνου και θλίψης χρωμάτισαν τη γιορτή και προκάλεσαν συναισθήματα υπερηφάνειας για το έπος του Σαράντα και τους ήρωες και ίσως δημιούργησαν κάποιους προβληματισμούς για τη σημερινή εποχή και τη στάση μας απέναντι σε φαινόμενα φασισμού ή ρατσισμού.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών πήραν μέρος στη δοξολογία στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Τέλος, η παρέλαση όλων των μαθητών και μαθητριών απέσπασε το θερμότερο χειροκρότημα όλων των .παρευρισκομένων.

Η Δ/ντρια ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Διδασκόντων, τους γονείς ,την τοπική κοινωνία του Ζάρκου και συγχαίρει όλους τους μαθητές για την άριστη εμφάνισή τους στις εκδηλώσεις!

Από τη διεύθυνση του Σχολείου