Το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας καλείται να τροποποιήσει τον ΟEY

Σε αντίστοιχη κίνηση προβαίνουν τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια των Τρικάλων και συνολικά της Ελλάδας για να ανοίξει ο δρόμος των οργανικών θέσεων για τις προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας θα κληθεί να ασχοληθεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη. Θέμα εξαιρετικά επείγον καθώς και ο Δήμος Φαρκαδόνας, όπως και οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας καλούνται μέχρι και το τέλος του μήνα να τροποποιήσουν τους ΟΕΥ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις οργανικές θέσεις για τις μελλοντικές προσλήψεις εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στην συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης που έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας για την ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές θέσεις του Δήμου, μετά από 17 χρόνια αγωνίας και εργασιακής ανασφάλειας για τους εργαζομένους. Σε αντίστοιχη κίνηση προβαίνουν τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια των Τρικάλων και συνολικά της Ελλάδας. Ο λόγος είναι απλός: Στις μέχρι πρότινος οργανικές θέσεις δεν υπάρχουν αυτές των εργαζομένων του προγράμματος, καθώς μέχρι και την περσινή εξαγγελία της κυβέρνησης για διορισμούς, προσλαμβάνονταν με συμβάσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μέχρι το τέλος του 2019 θέλουν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πρόσληψη συνολικά 3.000 εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ήτοι μόνιμους διορισμούς. Το προσεχές διάστημα αναμένουμε την σχετική προκήρυξη για τη διενέργεια του διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ και τέλος του 2019 θα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα και θα γίνουν οι προσλήψεις των 3.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου. 

Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, πάντως, οι κατά τόπους Δήμοι πρέπει να έχουν υποβάλει το αναθεωρημένο οργανόγραμμα στις κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ώστε να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες που απαιτούνται.
Πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ειδική μοριοδότησή τους κατά τη διαδικασία πρόσληψής τους ως μόνιμων υπαλλήλων, έχει εξαγγείλει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Αξίζει τέλος να υπογραμμιστεί ότι στο Δήμο Φαρκαδόνας και στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εργάζονται 7 άτομα και συγκεκριμένα 1 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, 3 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής και 3 ΥΕ Οικογενειακών Βοηθών.