Το Γλίνος ταξίδεψε στα έθιμα των Καραγκούνηδων και των Βλάχων

Μια εξαιρετικά όμορφη εκδήλωση διοργάνωσε η Ενορία των Αγίων Αναργύρων Γλίνους Τρικάλων υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών για την οικονομική στήριξη του ναού

Άκρως παραδοσιακό χαρακτήρα είχε η εκδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή στο Γλίνος, στην αυλή του ενοριακού Ναού του χωριού.

Άκρως παραδοσιακό μιας και οι Καραγκούνιδες ήρθαν να σμίξουν με τους Βλάχους, ανταλλάσσοντας και παρουσιάζοντας έθιμα, τα οποία παρά το πέρας των χρόνων παραμένουν άσβεστα χαραγμένα στις μνήμες των παλιότερων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ενορία των Αγίων Αναργύρων Γλίνους Τρικάλων και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών. Στόχευε στην οικονομική ενίσχυση του Ναού, για την προώθηση έργων και δράσεων και αγκαλιάστηκε από το σύνολο των κατοίκων του χωριού.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Χορευτικός Καταγραφικός Σύλλογος «Χορός και Τόπος» με υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο τον κ. Σωτήρη Σιόζιο. Τα μέλη του Συλλόγου ταξίδεψαν με τους χορούς σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα των παραβρισκόμενων. Τα θερμά συγχαρητήρια δεν δέχτηκαν μονάχα οι χορευτές, τις ευχές όλων για το άριστο αποτέλεσμα έλαβε και ο κ. Σιόζιος, για την προετοιμασία του προγράμματος που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το θεατρικό δρώμενο στο οποίο αποτυπώθηκε μια ιστορία αγάπης δυο νέων ανθρώπων, δυο νέων με διαφορετικές καταγωγές Βλάχων και Καραγκούνηδων, γεγονός που έβαζε εμπόδια και δημιουργούσε φυλετικές διακρίσεις, κάτι που συναντούσαμε παλιά.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χορό για όλο τον κόσμο με dj τον Κωνσταντίνο Πλεύρα.

Ο κόσμος ψυχαγωγήθηκε με το χορό και την μουσική, σε μια καλοκαιρινή βραδιά που διοργάνωσε ο Παπα Σπύρος και το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του χωριού και είχε διπλό στόχο την διασκέδαση καθώς επίσης και την οικονομική στήριξη για τα έργα του Ναού.