Το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στo γυμνάσιο της Φαρκαδόνας η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την παρακολούθηση του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας μαθητών των τριών τάξεων.

Ενός προγράμματος, το οποίο υλοποιείται τα τελευταία χρόνια και στο τοπικό γυμνάσιο, συναντώντας μεγάλη απήχηση και επιτυχία.

Ήδη από τα μέχρι στιγμής δείγματα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς γονιών που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου.

«Και την φετινή χρονιά παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον, μιας και οι γονείς αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα του προγράμματος που έρχεται να στηρίξει περαιτέρω τους μαθητές, στις όποιες δυσκολίες συναντούν. Θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκδήλωσης του ενδιαφέροντος, έτσι ώστε στη συνέχεια να γίνει ο καταμερισμός των μαθητών», σημείωσε η διευθύντρια του σχολείου κα Μαίρη Τρίκα.

Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι η επανένταξη των μαθητών-τριών στη διαδικασία μάθησης, η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ως γνωστόν, στην ενισχυτική διδασκαλία συμμετέχουν μαθητές-τριες όλων των τάξεων του γυμνασίου που υστερούν στους ανωτέρω τομείς γνώσης με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές-τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα παρακάτω μαθήματα.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:  Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο έντεκα (11) ώρες.  Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες. • Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.