Το καλοκαιρινό ταξίδι, παρέα με τον Κοσμά Παναγιώκα, ξεκινά

Με μοναδικό οδηγό, την αγάπη του, το πάθος του, την ψυχή του και τις φιγούρες του στις αποσκευές του, ξεκινά τις περιοδείες στις πλατείες των χωριών και της πόλης για να παρουσιάσει τις ιστορίες του Καραγκιόζη

Οι ιστορίες του Καραγκιόζη, της Αγλαΐας, του Μπάρμπα Γιώργου, του Χατζιαβάτη, των παιδιών του και γενικά της παρέας του, βγαίνουν μέσα από το μπερντέ. Στο Θέατρο Σκιών, που με απλά λόγια θα μιλούσαμε για ένα από τα αρχαιότερα είδη θεατρικού θεάματος. Φυσικά για να φτάσουμε στη στιγμή που θα πέσουν τα φώτα πάνω λευκό πανί και οι φιγούρες θα απεικονιστούν πάνω σε αυτό, καθηλώνοντας το κοινό, απαιτείται η φυσική παρουσία του Καραγκιοζοπαίχτη.  Του πρωταγωνιστή θα έλεγε κανείς, του δημιουργού της ιστορίας και του Καραγκιόζη. Στην Ελλάδα σήμερα, αυτοί οι άνθρωποι, οι καλλιτέχνες της συγκεκριμένης μορφής Τέχνης είναι ελάχιστοι. Κυρίως μεσήλικες, θα έλεγε κανείς. Υπάρχουν όμως και νέοι που ασχολούνται με το Θέατρο Σκιών, άνθρωποι πολλά υποσχόμενοι, που τηρούν με ευλάβεια την παράδοση και την παρακαταθήκη που άφησαν πίσω τους μεγάλοι Καραγκιοζοπαίχτες, σαν τον Ευγένιο Σπαθάρη.

Ένας από αυτούς και ο Τρικαλινός Κοσμάς Παναγιώκας, ο νεαρός ηλικιακά καλλιτέχνης, ο οποίος για ένα ακόμη καλοκαίρι υπόσχεται να χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους διασκέδαση, ψυχαγωγία και γέλιο μέσα από τις ιστορίες του Καραγκιόζη.

Με συνεργα το ταλέντο του, τις φιγούρες και το μπερντέ θα περιπλανηθείς την πόλη και τα χωριά των Τρικάλων, ταυτόχρονα και της Φαρκαδόνας για να μας ταξιδέψει με τις ιστορίες του Καραγκιόζη. Τις ιστορίες της παρέας του, που βγαίνουν μέσα από το μπερντέ.

Κυρίες και Κύριοι… το καλοκαιρινό ταξίδι, παρέα με τον Κοσμά Παναγιώκα, ξεκινά.

Με μοναδικό οδηγό, την αγάπη του, το πάθος του, την ψυχή του…και τις φιγούρες του στις αποσκευές του ξεκινά τις περιοδείες στις πλατείες των χωριών και της πόλης.

Καλό καλοκαίρι Κοσμά! Σε περιμένουμε πάλι στις πλατείες μας να νιώσουμε πάλι παιδιά…