Το «ΚΡΗΝΗ LIVE» δεν έκανε και δεν θα κάνει ποτέ διαχωρισμούς

Ο νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού και βίντεο από ιστοσελίδες είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στη δημοσίευση υλικού από το «ΚΡΗΝΗ LIVE» του μαθητικού Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Φαρκαδόνας στα μισά του προηγούμενα μήνα.

Το οπτικοακουστικό υλικό που συγκεντρώσαμε και στο οποίο χόρευαν δυο μαθητές, σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Δήμου Φαρκαδόνας, παιδιά οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία, δεν κατάφερε να προβληθεί, μιας και η νομοθεσία δεν επιτρέπει την μετάδοση τραγουδιών, καλλιτεχνών, των οποίων εμπίπτει στο σχέδιο των πνευματικών δικαιωμάτων.

Αποτέλεσμα, αν και οι συγγενείς των παιδιών περίμεναν να θαυμάσουν τα παιδιά μέσω του βίντεο, αυτό να μην μπορεί να προβληθεί με τη μουσική. Με αφορμή αυτό το γεγονός προκλήθηκαν κάποια παράπονα, από συγγενικά πρόσωπα των παιδιών αλλά και από Φαρκαδόνιους.

Για όλους αυτούς που οφείλουμε να ζητήσουμε ένα συγνώμη, αν και σε καμιά περίπτωση δεν φέρουμε καμιά ευθύνη για την μη προβολή μουσικής στο βίντεο. Σε καμιά περίπτωση η ηλεκτρονική μας εφημερίδα δεν κάνει διαχωρισμούς, δεν έχει ρατσιστικές διαθέσεις, σέβεται την ισότητα των ανθρώπων χωρίς να κάνει διακρίσεις. Το έχει αποδείξει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια, γυρίζοντας πλάτη σε όλους αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα με τον τρόπο τους, τις ενέργειες και τους ισχυρισμούς τους.

Ανατρέχοντας το χρόνο πίσω  θα θέλαμε να τους θυμίσουμε την εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου τον περασμένο Μάιο.

Παρότι η εκδήλωση καλύφτηκε εξ ολοκλήρου από το «ΚΡΗΝΗ LIVE», το βίντεο δεν προβλήθηκε μιας και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχαν τραγούδια που εμπίπτουν στην προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.