Το μοναστήρι του Ζάρκου τίμησε την Μετάσταση του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Εορταστικές εκδηλώσεις με πιστούς να σπεύδουν να προσκυνούν τη Χάρη του Αγίου

Οι άστατες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το απόγευμα της Τρίτης αλλά και του πρωινού της Τετάρτης δεν στάθηκαν εμπόδιο για τους πιστούς να επισκεφτούν την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Ζάρκου για να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Μεταστάσεως του Επιστήθιου Φίλου του Χριστού μας.

Μετά τον εαρινό εορτασμό της 8ης Μαΐου, όπου η Εκκλησία μας τιμά τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, το ιστορικό μοναστήρι, ένα από τα Θρησκευτικά Μνημεία και στολίδια του Δήμου Φαρκαδόνας, ήρθε να πανηγυρίσει εκ νέου και να τιμήσει τον Αγαπημένο μαθητή του Χριστού μας. Του μαθητή και μετέπειτα Ευαγγελιστή και Αγίου, που ο Κύριος, κατά τις τελευταίες του ώρες στο Σταυρό και πριν το μαρτυρικό θάνατο, του εμπιστεύτηκε τη Μητέρα του και Παναγία μας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις το απόγευμα τη Τρίτης χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, τελώντας τον Εσπερινό, μετ’ αρτοκλασίας. Ο κ. Χρυσόστομος κατά ο κήρυγμα του, μίλησε για το μοναστήρι του Ζάρκου, χαρακτηρίζοντας ως κόσμημα, σημείο που πιστοί από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας και της χώρας σπεύδουν να το επισκεφτούν και να προσευχηθούν στον Άγιο να μεσιτεύσει στην Παναγία και το Χριστό για ελάφρυνση του πόνου και των προβλημάτων τους. Να δοξάσουν το Θεό και να τον ευχαριστήσουν για τα θαυμαστά έργα του.

Στις εκδηλώσεις της Τρίτης, παρέστησαν μονάχα ο Πρώην Βουλευτής κ Ηλίας Βλαχογιάννης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βασίλης Αγγέλης, Μιχάλης Μπαγιώτης και Κώστας Κοκκινίδης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Τετάρτης με την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.