Το πανηγύρι της Φαρκαδόνας από μια άλλη οπτική γωνία

Δείτε εικόνες από το έθιμο της μεταφοράς της σεπτής Εικόνας του Αγίου, από το εξωκκλήσι στην Θέση Ρουμάνι, στην παλιά εκκλησία της Φαρκαδόνας που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο όπου η εικόνα μεταφέρθηκε με άλογα και καβαλάρηδες με επικεφαλής τον ίδιο τον ιερέα, ο οποίος πάνω στο άλλο και κρατώντας στα χέρια του το Ιερό Ευαγγέλιο, προεξήρχε της πομπής.

Μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων το πρόγραμμα συνεχίστηκε στην πλατεία της κωμόπολης με μουσικοχορευτική εκδήλωση, με την εμφάνιση τοπικών χορευτικών συνόλων, που διοργάνωσε ο Δήμος με την παρουσίαση χορευτικών, αλλά και την προσφορά παραδοσιακής φιλοξενίας.

Στον φετινό εορτασμό του Αι Νικόλα ο Δήμος Φαρκαδόνας τίμησε και την μνήμη των Ελλήνων Ποντίων, στα πλαίσια των 100 χρόνων από την Γενοκτονία του 1919. Για το λόγο αυτό στις φετινές εκδηλώσεις προγραμμάτισε και την εμφάνιση του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών της Λάρισας. 

Το γλέντι διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, αφήνοντας σε κατοίκους και επισκέπτες τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Ακουλουθούν εικόνες όπως τις κατέγραψαν ο Λευτέρης Μακρής και ο Γρηγόρης Τσιόκανος