Το πιο ζεστό και δυνατό χειροκρότημα των εκπαιδευτικών

Αποθεώθηκαν από εκατοντάδες κόσμου οι Τρικαλινοί καθηγητές, μέλη της θεατρικής ομάδας «Θεατρικές ΔιαΔΡΩμές»

\Οι ζωές των ενοίκων μιας πολυκατοικίας που αναγκάστηκαν λόγω εργασιών του Μετρό να βρεθούν στον ακάλυπτο, οι μικροί τους πόθοι, τα μικρά τους πάθη, οι ταπεινές ανάγκες τους, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους, οι φόβοι τους, οι συνήθειές τους, τα όνειρά τους ξεδιπλώθηκαν επί σκηνής του Πνευματικού κέντρου Τρικάλων. Οι ίδιοι ήρθαν αντιμέτωποι με το κράτος που πάντα βρίσκει τρόπους να τους ταλαιπωρεί, αλλά κυρίως με το αιώνιο ερώτημα: Να φύγω, να κάνω μια καινούργια αρχή; Θέλω, μπορώ να ξεκινήσω πάλι από το μηδέν;

Τα παραπάνω αποτέλεσαν το σενάριο της θεατρικής παράστασης που έδωσε η θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών «Θεατρικές ΔιαΔΡΩμές» σε ένα έργο του Λάκη Λαζόπουλου, την «Κυριακή των Παπουτσιών».

Το πνευματικό κέντρο του Πνευματικού κέντρου Τρικάλων πλημμύρισε από κόσμο, ο οποίος διασκέδασε, γέλασε, προβληματίστηκε, χειροκροτώντας ταυτόχρονα το ταλέντο των ερασιτεχνών ηθοποιών.

Οι Θεατρικές ΔιαΔΡΩμές, σε σκηνοθεσία και διασκευή κειμένων της Δήμητρας Βαργιάμη, μετέφεραν αυτόν τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, ο οποίος θύμισε και κάτι από τη δική μας ζωή, τους δικούς μας γείτονες, τη δική μας πολυκατοικία. Σε ρόλους-έκπληξη εμφανίστηκαν μπροστά σας οι: Αναστασία Ρίζου, Γιώργος Τυρνενόπουλος, Κατερίνα Λιασκοπούλου, Σοφία Ιωάννου, Κώστας Ταμπάκος, Μαρία Μαλέμη, Χρύσα Χαρδαλίδου, Αθανασία Τσιοτινού, Κώστας Μιχαλάκης, Κώστας Χύτας, Ρούλα Σκανδάλη, Λευτέρης Τυρνενόπουλος, Σούζυ Αναγνωστοπούλου, Ναυσικά Δήμου, Αθηνά Κοντογιάννη, Ρέα Καλαμαρά, Αρχοντούλα Γαβρά, Στέλιος Στεφάνου, Σπύρος Παπανικολάου, Θανάσης Νάκας.

Την θεατρική παράσταση παρακολούθησαν αρκετοί Φαρκαδόνιοι, μιας και στο έργο συμμετείχαν καθηγητές που έλκουν την καταγωγή τους από χωριά του Δήμου μας (Τσιοτινού Αθανασία, Κώστας Χύτας, Αναστασία Ρίζου) ή διδάσκουν σε σχολεία του (Ρούλα Σκανδάλη). Όλοι μαζί με εκατοντάδες άλλους Τρικαλινούς έγιναν ένα, αποθεώνοντας τη νέα προσπάθεια των εκπαιδευτικών.

 


2 Σχόλια

  1. ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΙΟΤΙΝΟΥ
    09/07/2018 at 15:20

    ΘΟΔΩΡΗ, Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ! ΤΟΣΟ Η ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΣ!

  2. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή …θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας, ήσασταν υπέροχοι!