Το Σάββατο 11 Αυγούστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κρήνη

Για 8η χρονιά οι κάτοικοι του χωριού μαζί με τους επισκέπτες τους θα ανταμώσουν με τον πολιτισμό και την παράδοση στην κεντρική πλατεία του χωριού

Όταν το 2011 μια ομάδα κατοίκων της Κρήνης έθετε τις βάσεις για την διοργάνωση της πρώτης κατά σειράς εκδήλωση «Αντάμωμα με την παράδοση», ίσως δεν πίστευε ότι το εγχείρημα θα αγκαλιαζόταν τόσο πολύ από τον κόσμο του χωριού, των όμορων διαμερισμάτων, των ετεροδημοτών και των επισκεπτών. Ίσως δεν πίστευαν ότι η εκδήλωση χρόνο με το χρόνο θα εξελισσόταν σε θεσμό για την περιοχή και θα συναντούσε τόσο μεγάλης ανταπόκρισης.

Κι όμως αυτή η ομάδα κατοίκων το 2011 οραματίστηκε μια σπουδαία εκδήλωση η οποία υποστηρίζεται από όλους τους κατοίκους, τον πολιτιστικό φορέα του χωριού και εν μέρει τους τοπικούς φορείς.

Διανύοντας τον Αύγουστο οι κάτοικοι του χωριού έρχονται να ανταμώσουν με την παράδοση. Να απολαύσουν μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη από μουσική, χορό και παράδοση. Για 8η συνεχή χρονιά το χωριό της Κρήνης θα αποτελέσει σημείο συνάντησης, αντάμωσης των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης Τρικάλων για 8η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση «Αντάμωμα με την παράδοση» το Σάββατο 11 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην πλατεία του χωριού. Στην αρχή της βραδιάς θα εμφανιστούν τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στρουσίου Ν. Ηλείας «Ο Περικλής» και του Κέντρου Χορού Τρικάλων «Τρίκκη». Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια και θα σερβίρονται σουβλάκια, λουκάνικα και ποτά. Η ορχήστρα αποτελείται από τους μουσικούς: Κιτσόπουλο Χρήστο (κλαρίνο), Σακκά Αποστόλη (μπουζούκι), Περικλή Ζήση (λαούτο-κιθάρα), Δημήτρη Μπόκορο (ακορντεόν-αρμόνιο), Καρρά Δέσποινα (τραγούδι) και Χαχάμη Αχιλλέα (τραγούδι).

Η διοίκηση του Συλλόγου απευθύνει κάλεσμα προς όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στην εκδήλωση και να απολαύσουν ένα μοναδικό, μουσικοχορευτικό υπερθέαμα.