Το Ζάρκο τιμά τη Θεοτόκο το διήμερο του 15Αυγουστου

Την παραμονή το βράδυ ο Επιτάφιος της Παναγίας θα περιφερθεί στους δρόμους του χωριού με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια

Στο επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα βρεθεί την παραμονή και ανήμερα του 15Αυγουστου το Ζάρκο και ενοριακός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κάτοικοι και επισκέπτες θα τιμήσουν τη Θεοτόκο, την Μητέρα του Θεανθρώπου αλλά κι όλων των Χριστιανών, γονατίζοντας στη Χάρη της, εναποθέτοντας τα αιτήματα, τις ελπίδες και τους πόνους.

Την Τρίτη 14 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό, που βρίσκεται στην πλατεία του Ζάρκου, στις 8 το βράδυ θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός και Αρτοκλασία, προς τιμήν του εορτασμού της Παναγίας, με ιερείς όλων των γειτονικών ενοριών.

Στις 9 θα ακολουθήσει η περιφορά του ανθοστολισμένου «Επιταφίου της Παναγίας», στα σοκάκια του χωριού, με την συνοδεία εκατοντάδων πιστών.

Τέλος με το πέρας της λειτουργίας, στην πλατεία για ακόμη μια χρονιά θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα υπό την χορηγία και διοργάνωση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ζάρκου κ. Βούλγαρη Ιωάννη και του Δήμου Φαρκαδονας.