Τοπική εκπροσώπηση στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Στη διοργάνωση συμμετείχε το γυμνάσιο Οιχαλίας το οποίο παρουσίασε εργασίες για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Νερό, Περιβάλλον, Ζωή»

Σειρά εργασιών που πραγματοποίησαν με την υποστήριξη των καθηγητών τους παρουσίασαν στην διάρκεια του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας μαθητές των Τρικάλων. Το Φεστιβάλ απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου με τις συμμετοχές να αγγίζουν 20 σχολεία της πόλης και της περιφέρειας.

Αναφορικά με το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πρόκειται για μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Στην διοργάνωση υπήρξε και τοπική εκπροσώπηση με την συμμετοχή του Γυμνασίου Οιχαλίας. Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν εργασίες τους για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Νερό, Περιβάλλον, Ζωή» με υπεύθυνη καθηγήτρια την Μαρία Γαρίτου.